800 aláírás a postáért

Hódmezővásárhely - Postát szeretnének a Kertvárosba Vásárhelyen – a kezdeményezést 800-an írták alá. <br>A városrész képviselője, Kószó Péter szerint ez a kishomokiaknak is könnyebbséget jelentene.

Török Anita

Pár hét alatt 800 aláírás gyűlt össze azért, hogy Vásárhely kertvárosi részének is legyen postája – mondta el lapunknak Szélné Budai Mónika, az aláírásgyűjtés kezdeményezője. Azt mondta, már évekkel ezelőtt nekifutottak egyszer, de nem jártak sikerrel. Mónika szerint a kertvárosiaknak, sőt a kishomokiaknak is nagy segítség lenne, ha nem kellene bemenniük a városközpontba feladni egy levelet, vagy befizetni a csekket. A posta – az elképzelések szerint – az üzletházban kaphatna helyet, amelynek tulajdonosa, ha kell, még az üzemeltetést is vállalná.

A Kertváros képviselője, Kószó Péter alpolgármester is azt mondta, nem új keletű a posta témája. Már többször is felvetődött, hogy jó lenne egy hivatal, amely a kishomokiaknak is könnyebbséget jelentene. Ezért Benkő Zsolt képviselőtársával megpróbál tenni az ügy érdekében.
Vásárhelyen jelenleg 5 postahivatal található. A Magyar Posta Zrt. tájékoztatása szerint a törvény alapján egy 20 ezernél nagyobb lélekszámú városban 3 kilométeren belül lennie kell 1 postának, és a 2 hivatal közötti távolság legfeljebb 6 kilométer lehet. Újabb posta nyitására akkor lenne lehetőség, ha a jelenleg működők forgalma indokolttá tenné, ez viszont nem így van – tudatta a posta.

Címkék#posta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!