Grezsa István elektromos rollerprogramot hirdetett

Bérelhető elektromos rollerekkel javítaná a hódmezővásárhelyi közlekedési lehetőségeket polgármesterré választása esetén Grezsa István. Az önálló polgármester-jelölt fiatalok egy csoportjával maga is egy ilyen rollerrel érkezett a művelődési ház előtt megtartott sajtótájékoztatóra, ahol polgármester-jelölti programja egyik elemét ismertette.

Kovács Erika

- Hódmezővásárhely óriási város. Közel 50 ezer hektár a közigazgatási területe. Minden vásárhelyi panaszkodik, hogy nehéz eljutni Vásárhelyen belül, vagy akár a külterületekre. Ezen a helyzeten javít majd a tram-train, ami reményeink szerint 2021 szeptemberétől indul el. Ehhez kapcsolódóan az egész város tömegközlekedését át kell gondolni – mondta Grezsa István.


- Szeretném Európa egyik legolcsóbban működtetett, 300 darabos elektromos roller flottáját a városba telepíteni. Több ponton lennének kölcsönzőhelyek. A bérelhető elektormos rollerekkel színesedne a közlekedési paletta. A fiatalabb, de a kevésbé fiatal korosztályok számára is lehetőséget jelentene. A rollereket akár egy okostelefon segítségével, QR kóddal is ki lehetne bérelni – mondta Grezsa István.


A polgármester-jelölt kiemelte, megválasztása esetén hamarosan elindítanák a rollerek próbaüzemét.

- Szeretnénk felmérni az igényeket. Ezért a kampány idejére 12 rollert szereztünk be, amit október 13-ig bárki ingyen kipróbálhat. A rollerek környezetbarátok, csendesek, és olcsó hozzáférési lehetőséget biztosítanánk hozzájuk.


Grezsa István hangsúlyozta, a roller nem csupán eszköze, hanem jelképe is lenne Vásárhely megújulásának. Hozzátette, Hódmezővásárhely a kerékpárok városa. Közel 70 ezer biciklije van a lakosoknak. A roller nem a biciklik helyett, hanem mellett kínálna közlekedési lehetőséget. A város belterületén jelenleg 32 kilométer kerékpárút található. A külterületen pedig 50.

Grezsa István is elektromos rollerrel érkezett a sajtótájékoztatóra. 12 rollert október 13-ig ingyen lehet kikölcsönözni Hódmezővásárhelyen. Fotó: Gémes Sándor.

Grezsa István is elektromos rollerrel érkezett a sajtótájékoztatóra. 12 rollert október 13-ig ingyen lehet kikölcsönözni Hódmezővásárhelyen. Fotó: Gémes Sándor.

- Ha a Modern Városok Program keretében a külterületen megépítjük a tervezett 117 kilométer új kerékpárutat, akkor az elektromos rollerek működtetésének igazán széles tárháza nyílhat meg Hódmezővásárhelyen.

A 12 rollert hétfőtől október 13-ig ingyen lehet kölcsönözni a Szent Antal utca 15. szám alatt, Grezsa István választási irodájában.


A technikai részletekről Nagy Benjámin adott tájékoztatást.

- A rollerek maximális sebessége 25 kilométer/óra. 14 éves kor felett lehet használni. A balesetveszély miatt erősen ajánlott a bukósisak használata. Egy töltéssel 30 kilométert lehet megtenni. A kikölcsönzött rollerekhez töltőt is biztosítunk. Hétfőtől a Szent Antal utca 15. szám alatt lehet kölcsönözni, Grezsa István választási irodájában.


Érdeklődni a választási iroda telefonszámán, illetve a jelölt Facebook oldalán lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!