Közel ötezren látták az idei Őszi Tárlatot

Négyezer-ötszázötvenöt látogató tekintette meg az 56. Vásárhelyi Őszi Tárlatot. Nagy Imre művészettörténész, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója szerint a kortárs hazai kiállítások mezőnyében ez igen jó számnak tekinthető.

Delmagyar.hu

- A vendégkönyv bejegyzéseiben a látogatók pozitív visszajelzéseket fogalmaztak meg a kiállításról. A tárlat szakmai elismerését pedig a Szuromi Pál és a P. Szabó Ernő művészettörténészek tollából megjelent recenziók jelentik - mondja Nagy Imre művészettörténész.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat országosan egyedülálló művészeti seregszemle, ugyanis sehol másutt nem jelenik meg együtt a három nagy művészeti ág a festészet, a grafika és a szobrászat. "A Vásárhelyi Őszi Tárlat bár nem pótolja teljes mértékben az országos szalont, de funkciójában majdnem az" - véli Pogány Gábor, a tárlat rendezője.

Az Őszi Tárlat bontása már zajlik. Ezt követi a művek csomagolása. A munka ezen része hosszabb időt vesz igénybe, ezért decemberben a kiállításnak helyt adó Alföldi Galéria zárva tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!