Meglátogatták a vásárhelyi katonákat Koszovóban

Hódmezővásárhely, Koszovó. Szloszjár Balázs ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka látogatást tett Koszovóban, az MH KFOR Kontingens 20. váltásánál.

Munkatársunktól

Az egység jelentős része a lövészdandár vásárhelyi zászlóaljaira épül. A vizit alkalmából megtartott állománygyűlésen az ezredes megköszönte a kontingens eddig elvégzett munkáját, majd beszélt a következő időszak várható feladatairól és a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program lövészeket érintő eredményeiről.


A kontingens katonáiból egy szakasznyi erő a KFOR Keleti Többnemzeti Harccsoportjának alárendeltségében lát el járőrözést. Szloszjár Balázs ezredes megtekintette a Nothing Hill-i tá­­borba kitelepült katonák elhelyezési körülményeit is.


– A célom az volt, hogy sze­mé­lyesen is megnézzem a misszióban szolgálatot teljesítő állományt és tájékozódjak a felmerülő problémákról, kihívásokról. Pozitív tapasztalatokat szereztem, és nagyon fegyelme­zett, motivált csapattal találkoz­tam – mondta a parancsnok.

Címkék#katonaság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!