Hódmezővásárhely és környéke
2016.09.29. 13:38
Ősi búzafajokkal kísérleteznek
– Célunk, hogy javítsuk a gabona minőségét, ezáltal új és egészségesebb élelmiszeripari termékeket és új típusú takarmányokat állítsunk elő – mondta Cseuz László, a Gabonakutató NKft. búzanemesítője tegnap annak kapcsán, hogy mostantól egy öttagú konzorcium – közte malom és péküzem – négy évig dolgozik együtt. Ősi, a termesztésből már régen kivont búzafajokkal is foglalkoznak, új liszttípusokat és őrleményeket hoznak létre, ezeknek köszönhetően jobb minőségű lesz a tej, vagy egészségesebb a csirke – magyarázta a szakember.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre