Szerelmi kötés, rontáslevétel, fehér mágia - több tíz milliót csalt ki a jósnő

Továbbra is jelentős médiaérdeklődés kíséri a hódmezővásárhelyi jósnő, A. Szilvia büntetőperét a Békéscsabai Járásbíróságon, aki hatalmas pénzösszegeket csalt ki egy békéscsabai nőtől és férfitól, három hódmezővásárhelyi sértettől, valamint egy Fejér megyei asszonytól. Még a varrónője aranykaróráját és aranygyűrűit is elorozta.

Delmagyar.hu

Így hirdette magát a reklámújságban: „Jóslás, szerelmi kötés, rontáslevétel, hajszálból fényképanalízis, fehér mágia. Teljes diszkréció. Hívásra házhoz megyek." A vádat megértett, de a bűncselekmények elkövetését tagadó, 15 éve jóslással, rontáslevétellel foglalkozó vádlott annak idején panasszal élt a rendőrségi meggyanúsítás ellen. Jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt állt bíróság elé a férjezett, nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkező piaci árus A. Szilvia. A Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata szerint dr. T. Veronika békéscsabai sértett egy hirdetési újságban olvasta a vádlott hirdetését, miszerint jóslást és rontáslevételt vállal. A fiatalasszony részletekben 28 millió forint 130 ezer forint készpénzt adott át a vádlottnak, amelyet a vállalkozásából takarított meg. Miután néhány hónap elteltével visszakérte volna a pénzét, kiderült, hogy a jósnő hamis nevet adott meg, és nem lehet elérni. A vád végül is nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének elkövetésére módosult.

Még a varrónője aranykaróráját is kicsalta a hódmezővásárhelyi asszony. Fotó: Hír6.hu

Még a varrónője aranykaróráját is kicsalta a hódmezővásárhelyi asszony.
Fotó: Hír6.hu

A legutóbbi tárgyaláson nem jelent meg a Fejér megyei sértett, A. Rózsa, aki egy enyingi hirdetési újságban olvasta, hogy A. Szilvia rontáslevételt és szerelmi kötést vállal anyagi juttatás fejében. Egy szegedi hipermarket parkolójában több mint 160 ezer forint értékben adott a sértett az álnéven, Nagy Ildikóként bemutatkozott jósnőnek készpénzt, aranyékszereket és fehérneműket. A kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésével vád alá helyezett csaló asszony eredetileg 150 ezer forint készpénzt és aranyékszereket kért, hogy azokat hat héten át úgynevezett szent helyen tárolhassa. Dr. T. Veronika 28 millió 130 ezer forintja a nyomozás során nem térült meg. A neki Sz.-né Anikóként bemutatkozó, 37 éves A. Szilvia azzal hitegette, hogy a családján lévő rontás levétele fejében feltétlenül el kell vinnie a pénzt egy szent helyre. Első ízben 2 millió forint készpénzt vett fel a sértett az egyik bankból, amelyet a bank előterében adott át a vádlottnak. A békéscsabai férfitól 750 ezer forintot csalt ki a hódmezővásárhelyi jósnő.

Dr. Tömőné dr. Liszkai Judit bírónő tanácsa a legutóbbi büntetőtárgyalásontanúkat hallgatott meg. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a május 21-i tárgyaláson ítélet várható a nagy érdeklődéssel kísért büntetőügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!