Kecskemét és környéke

2011.05.23. 19:19

Delmagyar.hu-gyereknap: Te lehetsz a következő Talmácsi!

Kecskemét – A delmagyar.hu gyereknapján, május 29-én egész nap ingyenesen motorozhatnak a lurkók a Talmácsi motoros iskolával a Kecskeméti Gokart Stadionban.

Major Stella

Mindenkinek ismerősen cseng a kérdés: „Mi leszel, ha nagy leszel?" És a leggyakoribb válaszok is: „Rendőr, tűzoltó, orvos, színész, énekesnő, királylány" és sorolhatnánk a végtelenségig, hiszen a gyerekek fantáziája kimeríthetetlen. A delmagyar.hu gyereknapján, május 29-én viszont azt próbálhatják ki a lurkók – teljesen ingyen – hogy milyen lehet egy kis időre [namelink name="Talmácsi Gábor"]nak lenni, és kétkeréken száguldozni az aszfalton.

– 20 darab Yamaha PW típusú 50 köbcentis kismotorokkal mehetnek a gyerekek egy olyan felfújható mobilpályán, ahol nem eshet bajuk. A motorozáshoz szükséges teljes felszerelést: a bukósisakot és a védőruházatot is többféle méretben biztosítjuk a helyszínen – árulta el Talma édesapja, [namelink name="Talmácsi István"], aki hozzátette ezekkel a mini járművekkel könnyen megszerettethető a gyerekekkel a motorozás. – Hatalmas izgalmat, életre szóló élményt nyújt a kicsiknek, ugyanakkor megbízható a szerkezet, amelyet a tapasztalt motoros oktatók a gyerekek képességeit felmérve szabályozhatnak egy úgynevezett fojtócsavar segítségével – magyarázta, hogyan tudják visszafogni a motorok teljesítményét.

Egész nap ingyen motorozhatnak a gyerekek.

Egész nap ingyen motorozhatnak a gyerekek.
Annak idején Talma 4 éves korában kezdett versenyezni az édesapja által épített minimotorokkal. [namelink name="Talmácsi István"] elmondta, 6 éves kortól vagy még előbb is, ha a gyerek magabiztosan tud biciklizni, felültethető a kismotorra. – Az oktatók mindenkinek elmagyarázzák, hogyan működnek ezek a gépek. Nem túlzás azt állítani, hogy egy nap alatt meg lehet tanulni az alapokat. A gyerekek nagyon szeretik, pár kör megtétele után, alig lehet őket lecsalni a pályáról.

Motorozz ingyen az osztályoddal!

Talmácsi István elárulta, hogy hétköznap délelőttönként, ha csoportosan jelentkeznek be hozzájuk, ingyen motoroztatják meg a gyerekeket a hernádi pályán. Így kiváló program egy-egy osztálykirándulás alkalmával, ahol 2-3 órát tölthet el a pályán egy 20-25 fős csoport, persze nem egyszerre, hisz a biztonság a legfontosabb.

A MotoGP 125 köbcentis kategóriájának 2007-es világbajnoka, [namelink name="Talmácsi Gábor"] nevével fémjelzett motoros iskola növendékei is eljönnek Kecskemétre, és a gyereknap folyamán kétszer fél órában bemutatják mitől is döglik az a bizonyos légy. – A Talmácsi Motorsport Egyesülettől négy gyerek tart majd bemutatót, de a rendezvényen több egyesület képviselői is tiszteletüket teszik – mondta [namelink name="Talmácsi István"].

Az egyesület 1993-ban jött létre, 2009 óta pedig saját pályával rendelkezik Hernádon, amelyet a magyar motorsport utánpótlás fellegváraként is emlegetnek az utóbbi években. A pálya mellett kiállítóközpont is várja a motorozás szerelmeseit, ahol [namelink name="Talmácsi Gábor"] különböző ereklyéit és 2007-es motorját – amellyel világbajnok lett – lehet megtekinteni. – Mindkét fiam, Gábor és Gergő is sokszor látogat ki a pályára, és sokszor segítik a gyerekek munkáját.

Kattints a képre a nagyobb méretért!

Kattints a képre a nagyobb méretért!
Lássuk ki a gyorsabb! Gokartozz a delmagyar.hu sztárvendégeivel!

Nincs más dolgod, mint regisztrálj a játékunkba és te is a szerencsések között lehetsz, akik együtt gokartozhatnak sztárvendégeinkkel. Az online regisztrációt megtalálod a cikk végén. A sorsolást május 29-én, a gokart stadionban tartjuk 11 és 14 órakor. 10-10 szerencsés 5 körös gokart futamon bizonyíthatja, hogy akár sztárvendégeinknél is gyorsabban repeszt.

Várunk május 29-én, vasárnap, gyereknapon a Kecskeméti Gokart Stadionba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!