Kecskemét és környéke

2011.07.18. 19:59

Harry Potter: Könnyek és nevetés, a drámai vég

Kecskemét – Ahol csak vetítik, rekordokat dönt a Harry Potter sorozat utolsó filmes darabja. Kecskeméten is tömött sorok fogadtak minket a mozi pénztáraknál a premiert követő hétvégén. A történet befejező epizódját 3D-ben is megtekinthetik a rajongók.

Major Stella

Tömött sorok, csörgő forintok, chips és pop corn illatának furcsa keveréke fogad minket, amikor a Malom Mozi előterébe lépünk. A Harry Potter rajongók legnagyobb örömére péntek óta már Magyarországon is vetítik a sorozat befejező epizódjának, a Harry Potter és a halál ereklyéi című mozinak a második részét. Nem is találunk olyat, aki más filmvetítésre érkezett volna, mindenki a nagy fináléra vár. – Viccelsz, naná, hogy a Harry Potterre jöttem! Mióta kijöttem az előző rész vetítésérről, azóta várom ezt a pillanatot – árulta el a delmagyar.hu-nak [namelink name="Kovács Emil"].

A befejező epizód kiváló kritikát kapott, de a 3D is becsalogatja a nézőket a moziba.

A befejező epizód kiváló kritikát kapott, de a 3D is becsalogatja a nézőket a moziba.
A J. K Rowling varázslótanoncáról szóló regénysorozat gyerekek millióival szerettette meg az olvasást, a felnőtteknek pedig bebizonyította, olvasnak a mai tizenévesek is, ha olyan történet akad a kezük ügyébe, ami leköti a figyelmüket. De nemcsak a könyvek, hanem az abból készült mozifilmek is rekordokat döntögetnek: a moziba még az is beül, aki nem olvasta a fantasy sorozatot, hiszen a három főszereplőnek: Daniel Radcliffe-nek, Emma Watsonnak és Rupert Grintnek még azokat is sikerül elvarázsolnia, akik Rowlingnak ellenáltak. És azt se felejtsük el, hogy ez az egyetlen rész, amelyet 3 dimenzióban is élvezhet a közönség: nem minden nap lebegnek köztünk dementorok, és repül felénk a Roxfort ódon köveinek milliónyi darabkája. 

– Csak az első könyvet olvastam, de minden filmet láttam – tudtuk meg Hős Szabinától. A tizenhárom éves rajongó azt is elárulta, neki Hermione a kedvenc karaktere.

Szabó Konrád és barátnője Tiszakécskéről érkeztek a filmvetítésre.

Szabó Konrád és barátnője Tiszakécskéről érkeztek a filmvetítésre.
– Nálam nagyobb rajongót nem találsz! Hússzor olvastam a könyveket, legalább ennyiszer láttam a filmeket. Folyamatosan követem a szereplőgárdával kapcsolatos híreket, nem tudsz olyat kérdezni a Harry Potterrel kapcsolatban, amire ne tudnék válaszolni – mondta nevetve [namelink name="Szabó Konrád"], aki a barátnőjével érkezett a vetítésre.

A sztárok is fanatikusan rajonganak Potterért

A várakozók között a magyar képernyőkről ismert arcra bukkantunk: [namelink name="Ripka Kálmán"], a TV2 Jóban Rosszban sorozatának kecskeméti tinisztárja is ott toporgott a rajongók között. – Fanatikus vagyok! 15-ször olvastam a könyvsorozatot. Akár hányszor veszem a kezembe, minden alkalommal felfedezek benne valami újdonságot. És habár a könyvek jobbak, mint a belőlük készült filmek, a most vetített utolsó rész messze a legszuperebb mind közül – osztotta meg véleményét velünk Ripka Kálmán, aki már többedjére váltott jegyet a mozira.

Ripka Kálán szerint a Voldemort alakító színész zseniálisan játszott.

Ripka Kálmán szerint a Voldemort alakító színész zseniálisan játszott.
– Nem bírok betelni vele: a rendezés zseniális, [namelink name="David Yates"] és a gyerekszereplők is maximálisan felnőttek a feladathoz, hogy maradandóvá tegyék a befejezést. A szokásos Harry Potteres humor sem hiányzik a moziból, de van egy rész, amit megkönnyeztem.

Szomorú sóhajok hada, tényleg vége

[namelink name="Dorogi Flóra"] tizennégy évesen fogott először Harry Potter könyvet a kezébe, és azóta nagy rajongója a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulóiról szóló kalandsorozatnak. – Annak ellenére, hogy nagyon vártam a befejező epizódot, most kicsit szomorú vagyok. Véget ért egy korszak, amit a Harry Potter körül kialakult rajongás hozott létre: várni, hogy végre magyarul is megjelenjenek a könyvek, számolni vissza a napokat a premierekig, mindez nagyon fog nekem hiányozni. A gyerekszereplőkkel együtt cseperedett fel a generációm, furcsa megélni, hogy vége a gyerekkorunkat meghatározó történetnek.

A fimvetítések időpontjait itt találja, a 3D-s változatra pedig itt rendelhet jegyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!