Kecskemét és környéke

2012.04.21. 09:49

Hősies csatában hódolt be a KKSE a bajnok Szolnoknak

Vért izzadva tudta csak legyőzni a bajnoki címvédő a tartalékos, magyar fiatalokkal felálló Kecskemétet a bajnoki negyeddöntő harmadik mérkőzésén.

Delmagyar.hu

Szolnoki Olaj KK - Kecskeméti KSE 66-64 (14-14, 19-16, 25-13, 8-21)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1000 néző
V.: Pálla Z., Forrai S., Jurák K. (Hartyáni)

Szolnok: TROTTER 16/12, Mills 7/3, HORVÁTH 14/9, NIKOLOV 15/3, Báder 2. Csere: Gay 6/3, Trepák -, Fodor M. 3, Grebenár 3, Soós -.

Kecskemét: WITTMANN 19/9, Mészáros 2, Dénes 9/6, Hegedűs 4, CSORVÁSI M. 12. Csere: PONGÓ MA. 10 Bencze 2, Papp I. 2, Pongó Má. 4.

Kiállítva: Báder (17. perc)

A Szolnoki Olaj KK- Kecskemét párharc harmadik, döntő fontosságú meccs még annyira sem mozgatta meg a hazai szimpatizánsokat, mint a múlt vasárnapi, első találkozó. Alig lézengtek a nézők, körülbelül ezren foglaltak helyet a csarnokban.

A vendégeknél Djeraszimovics bokasérülése miatt nem vállalta a játékot, valamint Perine sem lett nevezve, ezzel nagyban csökkentek a Kecskemét esélyei. A Szolnok magabiztosan, 2-0-s vezetés birtokában, az EuroChallenge Final Four-ra készülés jegyében futhatott ki a parkettre.

Ennek megfelelően kezdtek a szolnokiak, akik sorban szállították a kosarakat, míg vendég oldalról csak Wittmann volt eredményes a negyed közepéig. Nem tudott gyorsan ellépni az Olaj, mivel Pór már az első negyedben alaposan rotálta csapatát. Mindent összevetve nem volt hát meglepő, hogy az első negyed pontszegény játékot hozott, döntetlen eredménnyel.

Bár a második negyed elején a Kecskemét vezetett, a hazaiak játszottak könnyedebben. Talán épp ennek a könnyedebb játéknak köszönhetően sok hiba is csúszott a Tisza-partiak játékába, Pór időt is kért. A kecskeméti fiatalok sikerre éhesek voltak, így össze kellett kapnia magát a Szolnok játékosainak ahhoz, hogy eldöntsék a párharcot. A mérkőzés 17. percében aztán olyan történt, ami talán nem volt benne a találkozóban: Bádert állították ki a játékvezetők, miután megütötte az ellenfél centerét, Csorvásit. Ez némileg feltüzelt a csapatokat és a szurkolókat, kezdett play-off hangulatúvá válni a játék. Az Olajnak kedvezett ez a „ritmusváltás", átvették a vezetést. Ivkovics nem is maradt tétlen, egyből magához rendelte játékosait. A félidő végéig azonban már nem esett kosár, így a továbbra is pontszegény találkozón a hazaiak vonulhattak előnnyel a szünetre.

Trotter kiváló játékának köszönhetően a harmadik negyed elején tovább nőtt a hazaiak előnye. Alig telt el két perc, máris tíz ponttal vezetett a tiszaligeti gárda. Időt is kértek a vendégek, majd egyből dobtak is egy hármast, Wittmann révén. Mégis tovább nőtt az Olaj előnye, hiszen ezekben a percekben szinte minden sikerült nekik támadásban, ráadásul a védekezésük is feljavult. Az utolsó percekre alább hagyott a lendület, mindkét csapat sok ziccert rontott, ám a szolnokiak a magabiztos előny birtokában várhatták az utolsó felvonást.

Lett volna esélye a Kecskemétnek a gyors felzárkózásra a negyedik etap elején, ám a vendégek a jogosan megítélt sportszerűtlen hiba után egy pontot sem tudtak bedobni. Ezután azonban szárnyakra kapott a KSE, hat pontra jöttek fel, újra nyílttá téve ezzel a meccset. Ekkor két sportszerűtlent is beütöttek a kecskemétiek, ami által újra megnyugtató volt a hazaiak előnye. Hat percet kellett várni az első szolnoki mezőnykosárra a negyedik negyedben, és a büntetők is kimaradoztak, fel is zárkózott négy pontra a Kecskemét. Időt kért a Szolnok, hogy Pór rendezni tudja a sorokat. Ez olyannyira nem segített, hogy a Kecskemét át is vette a vezetést. Wittmann eldönthette volna a mérkőzést, azonban két büntetőt is hibázott, Nikolov pedig a legjobbkor dobta be első tripláját, ezzel megnyerve a mérkőzést, és továbbjuttatva a Szolnokot. Ivkovics még kikérte utolsó idejét, azonban Trotter megszerezte a labdát a bedobásból.

A Szolnoki Olaj jutott be elsőként az elődöntőbe, 3-0-val. Bár a Kecskemét kétszer is igencsak meg tudta nehezíteni a bajnoki címvédő csapatot, a Szolnok, kihasználva nemzetközi rutinját, a maga javára fordította a párharc valamennyi mérkőzését.

Pór Péter, a Szolnok edzője: A legfontosabb az volt, hogy véget vessünk ma a párharcnak. Túlságosan dekoncentráltak voltunk a lelkesen és agresszívan játszó kecskeméti fiatalok ellen.

Sztojan Ivkovics, a Kecskemét edzője: Ria-ria Hungária! Köszönjük a kecskeméti szurkolóknak, akik elkísértek minket. Úgy gondolom, hogy ma megmutattuk, van értelme a TAO által nyújtott támogatásnak, és a fiatalok menedzselésének. Büszke vagyok a csapatomra és gratulálok a Szolnoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!