Kecskemét és környéke

2014.10.04. 11:04

6 szír migráns utazott a kocsiban

Bács-Kiskun megye közútjain az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt

Delmagyar.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécske Rendőrőrse október 3-án 14 óra 20 perckor őrizetbe vette P. I. 33 éves tiszakécskei lakost. A férfit a járőrök igazoltatták Tiszakécskén a Béke utcában, és megállapították, hogy ellene a Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsot adott ki - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Szabadszállás Rendőrőrsén szabálysértési előkészítő eljárás indult R. Cs. 47 éves szabadszállási lakos ellen, őrizetbe vétele mellett. A férfi október 3-án 10 óra 25 perckor a Szabadszálláson a Józan tanyai részen közlekedett egy személygépkocsival annak ellenére, hogy korábban őt a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Alosztálya november 23-ig a járművetetéstől eltiltotta.

A Bajai Rendőrkapitányság járőrei október 3-án Baja belterületén intézkedés alá vontak egy kistehergépkocsit. Az ellenőrzés során igazoltatták a jármű vezetőjét, N. Zs. 37 éves vaskúti lakost, valamint a kocsi utasait, egy felnőtt és öt gyermekkorú szíriai állampolgárt. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért előállították őket. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett – nyomozást indított N. Zsolt ellen. A szír állampolgárok menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átszállították őket a BM. Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóság Kiskunhalasi Menekülteket Befogadó Állomására.

A Bácsalmás és Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított 4 felnőtt és 2 fiatalkorú afgán, 2 szír, 9 felnőtt és 14 kiskorú koszovói állampolgárral szemben, akiket október 3-án igazoltatott a járőr Tompa belterületén, Csikéria külterületén és a határ közelében, valamint egy tehervonat vagonján szállított tehergépjármű-vontatmány rakterében. Jogszerű Magyarországon való tartózkodásukat, hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket a kirendeltségre. Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, így elszállították őket a BM. Bevándorlási és Állampolgársági Dél-alföldi Regionális Igazgatóság Kiskunhalasi Menekülteket Befogadó Állomására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!