Újra ölni akart Pénzes Henrietta gyilkosa

A saját nővérét akarta megölni Pénzes Henrietta gyilkosa, emiatt emeltek most vádat ellene Szegeden. A férfi még a börtönben, a zárkatársának is arról beszélt, hogy nem bánja a gyilkossági kísérletet.

Suki Zoltán

Különös visszaesőként elkövetett emberölési kísérlet miatt emelt vádat a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki még tavaly akarta megölni a saját nővérét. Információink szerint arról a Muki nevű makói férfiről van szó, aki 2006. július 20-án kirabolta, megerőszakolta, majd felgyújtotta Makó külterületén Pénzes Henriettát. A fiatal nő életéért a bűncselekmény után három hétig küzdöttek az orvosok, ám a lány végül belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség szerdai vádirata szerint a börtönviselt férfi szabadulása után Makóra, a lánytestvéréhez költözött. Hamarosan uralkodni kezdett a nő felett, elvárta, hogy mindenben kiszolgálja őt. Emiatt többször veszekedtek, és a férfi többször is halálosan megfenyegette nővérét, alkalmanként késsel is fenyegetőzött. A nő annyira rettegett, hogy egy időre el is költözött otthonról.

Tavaly március 28-án, éjjel újra összevesztek. Ekkor Muki két kézzel torkon ragadta testvérét, szorítani kezdte a nyakát, és azt mondta neki, hogy megöli. Mukit utána letartóztatták, és a börtönben a zárkatársának is arról beszélt, hogy nem bánja a gyilkossági kísérletet. A Szegedi Törvényszéken kell felelnie majd azért, amit tett.

Emlékezetes: első fokon a Csongrád Megyei Főügyészség, másodfokon a Fellebbviteli Főügyészség is a bűncselekmény elkövetésekor még csak 15 éves, makói K. Andrást vádolta meg a különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberöléssel. A fiatal gyilkost 2007 novemberében ítélték el jogerősen a Szegedi Ítélőtáblán. A táblabíróság szerint a fiatalnak erőszakos közösülés és kifosztás miatt is felelnie kellett, mert az erőszak után elvette a lány gyűrűit és a telefonját. Az ítélőtábla a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki. 15 évet kapott, ami egy évvel több, mint az első fokon eljáró, akkor még Csongrád Megyei Bíróság ítélete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!