Kék hírek

2014.01.27. 21:56

Melléképület gyulladt ki Örkényben, huszonöt lakót kiköltöztettek

Kilőtték azt a dissousgáz- palackot, amelyet egy örkényi családi ház melléképületében keletkezett tűzből hoztak ki, így a kiköltöztetett 25 ember késő este visszatérhetett otthonába.

22.42 - Kilőtték azt a dissousgáz- palackot, amelyet egy örkényi családi ház melléképületében keletkezett tűzből hoztak ki, így a százméteres sugarú körben kiköltöztetett 25 ember visszatérhet otthonaiba.

21.56 - Robbanásveszély miatt ki kell lőni azt a dissous-palackot, melyet egy Örkényben kigyulladt ingatlanból hoztak ki a tűzoltók hétfő este - tájékoztatta a szakemberek döntéséről a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila közölte, hogy a helyszínre mesterlövészt várnak. A palack kilövéséig, illetve a veszély elmúltáig az érintett épület százméteres sugarú köréből kiköltöztetett 25 ember nem térhet vissza otthonába.

A lakásaikat átmenetileg elhagyó családokat a "veszélyes zónán" kívül lévő házakba fogadták be - tette hozzá a szóvivő.

Az örkényi Radnóti Miklós utcában hétfő kora este egy 25-30 négyzetméter alapterületű melléképületben keletkezett tűz, melynek oltásához Dabasról, Monorról és Kecskemétről vezényeltek ki tűzoltókat, de a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen van. A lángokat azóta megfékezték, így azok nem terjedtek át a főépületre - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Mint azt korábban Csámpai Attila elmondta: az égő melléképületben egy dissous-, egy oxigén- és egy pb-gázpalack is volt, ez utóbbi felrobbant, a másik kettőt kihozták és folyamatosan hűtik.
A robbanásveszély miatt a dissous-palackot ki kell lőnie egy mesterlövésznek.

A tűzesetben senki sem sérült meg.

20.52 - [namelink name="Csámpai Attila"], a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a tűz a Radnóti Miklós utcában, egy 25-30 négyzetméter alapterületű melléképületben keletkezett.

A helyszínen lévő dabasi, monori és kecskeméti tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával három vízsugárral próbálja megfékezni a lángokat, illetve megelőzni azok átterjedését a főépületre - közölte a szóvivő.

Az égő melléképületben egy dissous-, egy oxigén- és egy pb-gázpalack is volt, ez utóbbi felrobbant, a másik kettőt nemrég kihozták és folyamatosan hűtik.

A még mindig fennálló robbanásveszély miatt százméteres sugarú körben egyelőre körülbelül 25 embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát. A lakások kiürítésében a rendőrök segédkeznek.

A tűzesetben senki sem sérült meg. Arról, hogy esetleg ki kell-e lőni a kihozott palackokat, később döntenek - tette hozzá Csámpai Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!