Kék hírek

2011.07.08. 18:38

25 hektáron égett a nádas: eloltották a tüzet

Kora estére eloltották a tüzet Ordacsehinél, ahol nagy területen, mintegy 25 hektáron égett a nádas és a száraz aljnövényzet az M7-es autópálya mellett.

mti

A helyszínre 14 óra után riasztott tűzoltók utolsó egysége 18 óra előtt vonult el a helyszínről - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Mint arról Salamon Kornél korábban tájékoztatott, a tűzoltók nagy erőkkel, Balatonboglár mellett Marcaliból, Keszthelyről és Siófokról vonultak ki a tűzhöz, akiknek a fonyódi önkéntesek is segítenek az oltásban. A szél miatt gyorsan terjedő lángokat a kiérkezés után két órával sikerült körbehatárolni. A füst miatt néhány percre lezárták az autópályát, két tűzoltó enyhe füstmérgezést szenvedett, őket a siófoki kórházba szállították megfigyelésre. A tűz keletkezését tűzvizsgáló bevonásával vizsgálják.

Korábban:

Nagy  területen, mintegy 25 hektáron ég a nádas és a száraz aljnövényzet  Ordacsehi közelében, az M7-es autópálya mellett

A füst miatt néhány percre lezárták az autópályát, két tűzoltó enyhe füstmérgezést szenvedett - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese péntek délután az MTI-vel.

A riasztást 14 óra után kapták a tűzoltók, akik Balatonboglárról, Marcaliból, Keszthelyről és Siófokról nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az oltásban a fonyódi önkéntesek is segítenek - tájékoztatott Salamon Kornél.

Hozzátette: a szél miatt gyorsan terjedő lángokat a kiérkezés után két órával sikerült körbehatárolni.

A két tűzoltót, akik a mentés során enyhe füstmérgezést szenvedtek, a siófoki kórházba szállították - közölte az ügyeletes, aki a tűz keletkezési okáról egyelőre nem tudott felvilágosítást adni. Mint mondta, ennek megállapítása a tűzvizsgáló feladata lesz.

Címkék#M7-es

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!