Kék hírek

2007.11.20. 17:32

Rajtaütöttek a DVD-másoló férfin

Több ezer másolt dvd-t, borítók előállításához és a másoláshoz szükséges számítástechnikai eszközöket foglaltak le Fejér megyei nyomozók. A velencei lakásban megtartott házkutatást követően gyanúsítottként hallgatták ki az ott élő férfit.

A gyanúsítás alapja szerzői és szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett. Minősítő körülményként szerepel, hogy mindezt üzletszerűen követte el. A velencei férfi lakásában talált számítógépeken akkor is folyt a másolás, amikor a nyomozók rajta ütöttek. Egész filmarzenált foglaltak le a rendőrök és mindezek másolásához szükséges számítógépeket, laptopokat, pen-drive-okat. A lefoglalt dvd borítók megszólalásig hasonlítanak az eredetikhez, kivéve azt, hogy hologram nincs rajtuk.

A rendőrség megalapozottan gyanúsítja a férfit, hogy huzamosabb ideje foglalkozik dvd filmek másolásával és értékesítésével. A nyomozók megtalálták azt a listát is, amelyről a megrendelők kiválaszthatták a nekik tetszőt. A másolást, értékesítést üzletszerűen folytatta ami minősítő körülményként szerepel az ügyben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya szerzői és szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a velencei férfit. A lefoglalt adathordozókat szakértőknek adja át a rendőrség. A bűncselekmény rendbelisége attól függ, hogy hány forgalmazót ért anyagi hátrány. Az elkövetési érték pedig az egy-egy forgalmazót érintő anyagi hátrány függvényében kerül megállapításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!