Képmutató

2010.12.08. 20:48

Don Carlos a Belvárosi Moziban

Don Carlos nincs könnyű helyzetben. Bár a király egyetlen fia, a jövője, úgy tűnik, mégsem olyan rózsás. Először is: szerelmes a mostohaanyjába. Másodszor: az apja ellenséget lát benne és meg akar tőle szabadulni. Harmadszor: a legjobb barátja miatta kerül veszélybe.

Verdi: Don Carlos

2010. december 11. 18:30 - 23:15

Belvárosi Mozi

Élő közvetítés magyar feliratozással

 

Elisabeth de Valois: Marina Poplavszkaja

Eboli hercegnő: Anna Szmirnova

Don Carlos: Roberto Alagna

Rodrigo: Simon Keenlyside

II. Fülöp: Ferruccio Furlanetto

Inkvizítor: Eric Halfvarson

 

Közreműködik: a Metropolitan Opera Zenekara és Kórusa

Rendező: Nicholas Hytner

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

 

A londoni Nemzeti Színház művészeti vezetője azzal a Don Carlos-rendezéssel debütál a Metropolitanben, amely jelentős sikert aratott a 2008-as londoni bemutatón. A karmester éppen az elmúlt évad felejthetetlen Carmenjének dirigálásával ismertette meg magát a New York-i közönséggel, amely azonnal a szívébe zárta őt. A szereposztás világsztárokat sorakoztat fel, közülük többen még nem énekeltek ebben az operában a Metben. A kettős premier izgalmát élheti át a címszereplő Roberto Alagna, Anna Szmirnova Eboliként és a félelmetes hangú drámai basszus, az Inkvizítorként megjelenő Eric Halfvarson. A Metropolitan Opera, a Royal Opera House, Covent Garden és a Norvég Nemzeti Opera & Balett közös produkciója.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!