Óránként jár majd a tramtrain

2021.11.19. 16:14

Elérhető a vasút-villamos hivatalos menetrendje

Elérhető a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő vasút-villamos menetrendje. A jármű november 29-től rója majd a köröket Vásárhely és Szeged között. Április 15-ig ingyenesen utazhatunk vele.

delmagyar.hu

20211010 Szeged Tram-train villamos próbajáraton halad át a Széchenyi téren. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A MÁV által közzétett menetrend szerint az első járat 4:38-kor indul, az utolsó pedig 0:38-kor, a két időpont között pedig minden órában 38 perckor indul Szegedről Hódmezővásárhelyre járat. Visszafelé szintén minden órában 31 perckor indul járat. A járat idő 51 percet vesz majd igénybe.

A tramtrain kalauz nélkül közlekedik, április 15-ig díjmentesen lehet vele utazni. Ezt követően az utasok ugyanazokat a kedvezményeket vehetik igénybe, amelyek a többi közösségi közlekedésen is járnak, eszerint a nyugdíjasok a bevezető időszakot követően is ingyen, a diákok pedig féláron utazhatnak.

A jegyárak attól függően változnak, hogy melyik zónában utazunk. Aki Hódmezővásárhelyen belül uatzik, annak 250 ft lesz egy menetjegy, míg Szegeden 370 ft, akik pedig egyik városból a másikba szeretnének utazni, 465 ft kell fizetniük a jegyért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!