Az Emlékpark egyik legfontosabb ünnepére készülnek

2022.09.01. 21:16

Szobori búcsú és tematikusnap lesz Ópusztaszeren

délmagyar.hu

Forrás: fotó:onte

Szeptember 4-én, vasárnap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark egyik legfontosabb ünnepére, a Szobori búcsúra várjuk látogatóinkat. Egész nap változatos programok: szentmise, néptánc, népzene, kocsikázás, honfoglalás-kori lovasbemutató, játszóház és bábelőadások színesítik a rendezvényt. A Gátőrház környékén, a tematikusnap keretében megismerkedhetnek többek között a népi halászattal, a fokgazdálkodással vagy a halászati eszközökkel.


A 11:00 órakor kezdődő szentmise keretein belül kerül átadásra az idei esztendőben is az Emlékpark saját alapítású kitüntetése, a Szer Üzenete-díj. A monostorásatások során itt fellelt íjas ezüst pecsétgyűrű másolatát olyan keresztény embereknek szánják, akik képesek közösséget teremteni és példamutató életükkel segítenek Ópusztaszer üzenetét - hit, megmaradás, hűség, hazaszeretet - mind több emberhez eljuttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!