lacika világa

2009.04.07. 22:51

Tisztelt Szóvivő úr! Hallgasson!

Elsősorban az ön érdekében kérem, hogy legyen végre egy kicsit csendben. Mert aki ilyen sületlenségeket beszél, azt hamarosan hátrébb fogják állítani. Mert gáz lesz vele mutatkozni nagy nyilvánosság előtt.

Csak hogy értsük:

A Fidesz sem Bajnai „illegitim kormányával", sem pedig az új „MSZP-SZDSZ koalícióval" nem tárgyal az emberek háta mögött - ezt tartalmazza a Fidesz Bajnai Gordonnak címzett válaszlevele, amelyet Szijjártó Péter, Orbán Viktor elnöki stábjának vezetője jegyez. A „Tisztelt Jelölt úrnak" címzett levélben Szijjártó azt írja: önt soha senki semmire nem választotta meg. Néhány levitézlett politikus és bukott párt paktuma nem helyettesítheti sok millió magyar választó döntését.

A székelyek talán erre a helyzetre mondják, sül a pofája annak, aki ismeri azt az illetőt, aki ilyeneket mond. Egyetlen féligazság lehet talán ebben a magvas gondolatmenetben: „önt soha senki semmire nem választotta meg”. Azért féligazság, mert lehet, hogy - maradjunk stílben - a libások megválasztották anno valaminek Gordont, ám ami ennél fontosabb: ez a kijelentés is csak néhány napig lesz igaz. Tetszik vagy sem, Bajnai Gordon lesz Magyarország következő miniszterelnöke, sőt LEGITIM kormányfő lesz.

S hogy miért lesz az? Hát a választójogi törvényünk (1989. XXXIV.) miatt, amelyben minden szépen le van arról mi a teendő, ha itt az idő, és voksolnunk kell. Ezzel a közgázon is lehet ismerkedni, lásd a jelölt önéletrajzait, amiből a biztonság kedvéért kettő is van a honlapján, ráadásul, a privát gomb alatti egyes szám harmadik személyben íródott, ami hát... Na mindegy.

Szóval a képviselő úr, aki sokakhoz, például hozzá, hozzá, hozzá, hozzá, hozzá, hozzá, hozzá és mondjuk hozzá hasonlóan - éljen a demagógia! - egy másodpercet nem dolgozott „rendes” munkahelyen (mi is az?) azért tisztában lehetne ezzel az igen fontos törvénnyel, amelyet a nagy bejelentés előtt jó párszor meg akartak változtatni.

Ami az illegitimációs csacskasággal kapcsolatban a legfontosabb, tetszik vagy sem az országggyűlési képviselőválasztásokon egyéni képviselőjelöltekre és pártlistákra szavazunk, NEM miniszterelnök-jelöltekre és kormányokra. Aki nyer, az egyedül, vagy koalícióra lépve játszhatja a főnököt, és az ő jelöltje lesz a jani, illetve jelen esetben a Gordon. És akár tetszik akár nem, a janit kis túlzással annyiszor válthatja le a bandája, ahányszor akarja. Ha tud jelöltet állítani helyette, aki megkapja a parlamenti többséget, akkor ő lesz az új jani. LEGITIM, TÖRVÉNYES módon.

Kedves Péter! 

A képet a képviselő hivatalos honlapján, a http://www.szijjartopeter.hu weboldalról emeltem át

A képet a képviselő hivatalos honlapjáról,
a http://www.szijjartopeter.hu weboldalról emeltem át

Nem ártana ezeknek a dolgoknak utánanézni, nincs már olyan messze 2010, amikor hülyérenyerik magukat. Lehet minket butítani, de mi lesz, ha a drukkerek egyszer visszakérdeznek, hogy helóhelóheló! Nem lehet majd mivanmivanmivannal válaszolni. Mert ez már a legutolsó kocsmában sem divat.

Ön egy szimpatkus fiatalember is lehetett volna. Kár, hogy tönkretette magát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!