Makó és környéke

2010.05.28. 20:47

Senkinek sem kellett a cipőgyár

Makó - Nem akadt érdeklődő az egykori makói cipőgyár épületegyüttesére, amelyet a Maroscipő Ipari Kft. felszámolását végző Horizont Holding Zrt. hirdetett meg árverésre.

Szabó Imre

Összesen három ingatlanról van szó, amelyek mind az Eötvös utcában, egymás szomszédságában állnak; a legkisebb 899, a legnagyobb 1123 négyzetméter alapterületű. Egyben szerették volna értékesíteni az ingatlanegyüttest – 160 millió forintért. Megírtuk: a vállalkozás végelszámolása februárban fordult át felszámolásba. A volt dolgozók többsége ennek során kapta meg elmaradt járandóságát a bérgarancia alapból. Budai Zoltán felszámolóbiztos lapunkat úgy tájékoztatta: az ingatlanegyüttest hamarosan újra meghirdetik. Természetesen alacsonyabb áron, de hogy mennyiért, egyelőre nem tudta megmondani. A Maroscipőnek egyébként 100 milliósra becsülhető a teljes adósságállománya. Az összeg nagy része banki tartozás, de vannak követelései az adóhatóságnak és a közüzemi szolgáltatóknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!