Makó és környéke

2011.04.22. 22:09

Talma csizmája 150 ezerért

Makó - Összesen több mint 800 ezer forint a kikiáltási ára azoknak a relikviáknak, amelyeket a makói Petőfi parki óvodáért indult árverésre ajánlottak fel.

Szabó Imre

Eddig 54-en regisztráltak licitálási szándékkal a nyujtsdakezed.hu oldalra, amelyen sportolók, sztárok dedikált relikviáit kínálják árverésre jótékony céllal – tájékoztatta lapunkat a főszervező, [namelink name="Harangozó Attila"]. Az akciót azért indította, hogy támogassa a makói Petőfi parki óvodát, ahol kislánya, Hanna minicsoportos.

Mint beszámoltunk róla, az árverés népszerűsítésére egy hónappal ezelőtt Makóra látogatott [namelink name="Talmácsi Gábor"] világbajnok gyorsaságimotor-versenyző, és felajánlott egy pólót, valamint egy pár motoroskesztyűt és -csizmát, természetesen aláírva. Pillanatnyilag ezek jelentik a kínálat legértékesebb darabjait; összesen 24 relikvia szerepel az oldalon, a legmagasabb kikiáltási ára pedig a csizmának van, ehhez minimum 150 ezer forintért lehet hozzájutni.

Talmácsi Gábor motoroscsizmát, -kesztyűt és pólót ajánlott az árverésre. Fotó: Karnok Csaba

Talmácsi Gábor motoroscsizmát, -kesztyűt és pólót ajánlott az árverésre.
Fotó: Karnok Csaba

Harangozó Attila lapunknak azt mondta, a licitálás igazából még nem kezdődött el, hiszen a rutinos relikviagyűjtők általában az akció végén csapnak le, addig nem verik fel az árakat – de hogy az érdeklődés komoly, azt jelzi, hogy külföldről is érkeztek regisztrációs kérelmek: ketten Romániából jelezték szándékukat, egy ember pedig Svájcból. A jótékonysági akciónak ugyanakkor máris vannak eredményei, hiszen volt bevétele a kísérőrendezvényként megtartott ovis gálaműsornak, és felajánlások is érkeztek. Ezekből eddig labdákat, gyerekpadokat és trambulint vásároltak, valamint egy csúszdát javítottak meg.

A most ajánlott tárgyak kikiáltási ára összesen 824 ezer forint, de várható, hogy az elkövetkező hetekben újakkal bővül a kínálat. Az árverés június 30-áig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!