Makó és környéke

2012.05.15. 20:06

Tokiói diák piros-fehér-zöld karpereccel

Makó - A cserediákprogramban egyszerűen az olcsósága miatt választotta az európai országok közül Magyarországot a japán Tamaki Hideki, mostanra viszont úgy megszerette hazánkat, hogy legszívesebben itt maradna.

Szabó Imre

A 17 éves fiatalember Makón, a Návay Lajos középiskolában tanul. A városba tavaly augusztusban érkezett, így talán nem meglepő: beszélgetés közben csak néhányszor volt szükség az angolra mint közvetítő nyelvre.

Tamaki Magyarországról korábban csak annyit tudott, hogy egyik kedvenc játékát, a bűvös kockát a magyar Rubik Ernő találta fel, no meg hogy itt született Bartók Béla és Liszt Ferenc. Nem csoda, hogy ezt számon tartja: muzsikus, 6 esztendeje trombitál. Ezt a szenvedélyét Makón sem adta fel. A magán-zeneiskola fúvószenekarában játszik – aki kíváncsi rá, hogyan, a jövő hétvégén Földeákon, illetve Apátfalván hallhatja az együttest.

Tamaki Hideki büszkén viseli a háromszínű karperecet. A szerző felvétele

Tamaki Hideki büszkén viseli a háromszínű karperecet.
A szerző felvétele

Egyébként nem zenésznek készül. Jogi tanulmányokat szeretne folytatni, a diplomáciai karrier vonzza, és úgy gondolja, ebben magyarnyelv-tudásának is hasznát fogja venni. Sok barátra tett szert Makón, és a várost is hamar szívébe zárta – azt mondja, Tokió után nagyon jó egy csöndes kisvárosban élni. Hogy rajong Magyarországért, annak szemmel látható jele is van: piros-fehér-zöld karperecet visel, amelyet egy itteni barátjától kapott ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!