Makó és környéke

2012.10.17. 22:44

Osztrák rendőrök gyűjtöttek Kenéz Imre családjának

Csongrád megye - Pénzadományt ajánlottak fel Kenéz Imre rendőr törzszászlós családjának az ausztriai Feldbach rendőrkapitányságának munkatársai, és együttérzésüket fejezték ki a hozzátartozóknak – tájékoztatta szerdán Magyarország bécsi nagykövete az MTI-t. <br>

MTI

A feldbachi rendőrök ezerötszáz eurót, mintegy 420 ezer forintot gyűjtöttek össze, és [namelink name="Rudi Roth"], Magyarország stájerországi tiszteletbeli konzulja közvetítésével felajánlották a szolgálatteljesítés közben elhunyt motoros rendőr családjának – közölte [namelink name="Szalay-Bobrovniczky Vince"]. A nagykövetség megteszi a szükséges lépéseket, hogy az adomány eljusson a családhoz – tette hozzá.

Megírtuk: Kenéz Imre rendőrt a 34 éves osztrák Thomas B. ütötte el Hummer terepjárójával múlt csütörtökön Apátfalván – a gyanú szerint szándékosan. Vérében kábítószer nyomait mutatták ki. A 34 éves rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben meghalt. [namelink name="Pintér Sándor"] belügyminiszter hősi halottá nyilvánította Kenéz Imrét, és posztumusz hadnaggyá nevezte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!