Makó és környéke

2013.04.11. 22:52

Költészet-napi díjak Makón

Makó - Glaukóma – ezt a meghökkentő címet viseli a verseskötet, amelynek szerzője, a 26 esztendős, hajdúböszörményi születésű, Debrecenben élő Áfra János idén Makói Medáliák-díjat kapott.

Munkatársunktól

Az elismerést a Maros-parti város József Attilára gondolva alapította 8 esztendeje, az önkormányzat a legjobb első verseskötet szerzőjét jutalmazza az elismeréssel, amelyhez díszes emlékplakett és 100 ezer forint is dukál.

[namelink name="Áfra János"] kötetének címéről – a glaukóma egy szembetegség, a szürke hályog latin neve – azt mondta, hogy ez egy metafora: arra utal, hogy sosem kaphatunk egymásról tiszta képet. A makói önkormányzatnak másik díja a Gyémánthíd-díj, ezzel szerény körülmények között élő tehetséges diákokat támogat a város. Idén ezt az elismerést a Makói Általános Iskola Almási utcai tagintézményének nyolcadikos diákja, [namelink name="Pataki Laura Eszter"] kapta. Jutalma egy korszerű számítógép, valamint egy egyéves internet-előfizetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!