Makó és környéke

2013.10.29. 21:28

Idén nem lesz Pulitzer-díj-átadó

Makó - Idén nem adja ki Pulitzer Szülővárosának díját a makói önkormányzat – többek között az erről szóló határozatot is megtárgyalja szerdai ülésén a képviselő-testület.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az elismerést a sajtócézár születésének 160. évfordulóján, 2007-ben alapította a város, együttműködve a Magyar Újságírók Országos Szövetségével. Ezt követően évről évre kiírták az ifjúsági Pulitzer-díj pályázatát középiskolás és felsőoktatási hallgató kategóriában, a győztesek pedig komoly pénzjutalmat és egy Pulitzer-szobrocskát kaptak – ez utóbbi a főtéri szoborparkban álló mellszobor kicsinyített mása.

A pályázatot idén is kiírták, a felhívást lapunk is közzétette, de ezúttal mindössze 9 középiskolás és 2 főiskolás jelentkezett. Összehasonlításként: tavaly 38-an küldték be írásaikat. Mivel – mint az előterjesztés fogalmaz – a beérkezett pályaművek mind mennyiségben, mind minőségben mélyen alulmúlták a szervezők várakozásait, a város anyagi lehetőségeit jelentősen meghaladó ünnepséget és díjátadót ezúttal nem érdemes megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!