Makó és környéke

2014.01.08. 23:58

Pintéréknek nincs pénzük autójuk megjavítására

Apátfalva - Jó szándékú olvasóink segítségét kérte végső elkeseredésében egy súlyosan mozgáskorlátozott asszony, Pintér Andrásné: 3 éve használtan vett kocsijukat szeretnék rendbe hozni, mert sűrűn kell orvoshoz járniuk – pénzük azonban nincs rá.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

„Az autó nélkülözhetetlen a számomra. Kérem szépen a jó szándékú, becsületes emberek segítségét, ha nem anyagilag, akkor úgy, hogy megjavítják az autót. Csak megköszönni tudom, hálás, tiszta szívvel" – írta többek között lapunknak az apátfalvi Pacsirta utcában lakó [namelink name="Pintér Andrásné"]. Neve ismerősen csenghet olvasóinknak: egyszer a Csörög rovatban elpanaszolta, milyen nehéz körülmények között élnek, és akkor egy használt tévét kapott ajándékba valakitől – majd miután erről beszámoltunk, mások tüzelővel siettek a segítségére. Ennek immár 3 esztendeje.

Az autó, amelyről szó van, egy használtan vett fehér kiskocsi. Az udvari garázsban áll, járni már nemigen mernek vele: a szélvédője megrepedt, rossz a lengéscsillapítója, bizonytalanul, imbolyogva megy, ha elindulnak vele. Nemigen teszik, inkább a garázsban tartják – félnek, hogy lassan is lesodródnak vele az útról. Egyébként 300 ezer forintot fizettek érte mozgáskorlátozott-utalvánnyal. Az csak utóbb derült ki, hogy a jármű korábban valószínűleg összetört egy balesetben.

Pintérné a javításra váró kocsival. Fotó: Szabó Imre
Pintérné a javításra váró kocsival. Fotó: Szabó Imre

Az, hogy Pintérnének szüksége volna az autóra, nem vitás. 80 százalékos rokkant, többek között sokízületi betegségben szenved, de volt agyi infarktusa is – tíz esztendeje romlott meg az egészsége, korábban napszámosként dolgozott, közmunkás is volt. Amikor kimentünk az udvarra megnézni a kocsit, mindkét karját fognia kellett valakinek, hogy aprókat lépve ki tudjon jönni. Utaznia pedig sűrűn kellene, rendszeres orvosi vizsgálatokra, kezelésre volna szüksége, de a buszra nem tud felszállni. A férjével él kettesben, neki van jogosítványa – vele nem találkoztunk, mert épp bebiciklizett Makóra, ugyancsak orvoshoz, ugyanis ő is betegeskedik.

Hogy mennyit kellene költeni a kocsira, megbecsülni sem tudja Pintérné. Azt viszont tudja, hogy a problémát saját erőből nem tudja megoldani: a férjével együtt alig több mint havi 90 ezerből gazdálkodnak, ebből a pénzből a gyerekeket is segíteni próbálják. Egyedül annak örülnek, hogy egyelőre enyhe a tél – ugyanis tüzelőjük sincs.     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!