Makó és környéke

2014.10.15. 22:58

Babakocsival a buszon

Makó - Makóról Földeákon keresztül busszal utazott Hódmezővásárhelyre egy hónapos kisfiával Antal Andrea.

Munkatársunktól

Olvasónk lapunknak küldött levelében azt írta: „Mivel a busznak nem volt babakocsi-tárolója, és nem volt hajlandó segíteni a buszsofőr felrakni a kocsit, megkértem egy hölgyet, hogy segítsen (...). Felraktuk a lépcső fölé, mivel más lehetőség nem volt, de az utasok útját nem akadályozta, mert keskeny sportkocsiról van szó. Mentem jegyet venni, ekkor a buszsofőr flegma beszéddel kényszerített a babakocsi összecsukására". Olvasónk azt kérdezte, köteles-e összecsukni a babakocsit és a babát a karjaiban tartani bő fél órán át, csak mert a buszon nincs tároló. Megpróbáltuk vele felvenni a kapcsolatot, de megkeresésünkre nem reagált.

A Tisza Volán azonban igen. A [namelink name="Káity Károly"] forgalomfejlesztési és koordinációs igazgató, illetve [namelink name="Árgyelán Péter"] koordinációs főmunkatárs által aláírt levélben többek között az áll: járművezetőiktől megkövetelik a megfelelő hangnemet és az udvariasságot, valamint hogy figyeljenek a kerekes székkel, gyermekkocsival utazókra, segítsenek nekik a fel- és leszállásban.

A panaszban jelzett járatot vezető sofőr figyelmét erre munkáltatói eljárás keretében külön is felhívták, olvasónktól pedig elnézést kérnek. Az utazási feltételeket idézve azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy gyermekkocsi akkor vihető az utastérbe, ha elmozdulás ellen biztosítható, elhelyezése az utasok mozgását nem akadályozza, kárt nem okoz. A társaságnak vannak alacsonypadlós járművei, amelyekre a gyermekkocsi könnyen felvihető, tárolható, ám ilyen buszból egyelőre kevés van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!