Makó és környéke

2015.02.04. 19:46

Napelemek újabb 4 intézményen

Pitvaros - Közel 19 millió forintot nyert Pitvaros önkormányzata, hogy négy intézményében napelemekkel állítsa elő az elektromos áramot.

Munkatársunktól

A kapott támogatás nem fedezi a teljes költséget. A pitvarosiak 25 millió forintra pályáztak, de csak 18 millió 815 ezer forintot kaptak, hogy az önkormányzat főépülete, az üzemi konyha, az óvoda és a fogászat elektromos ellátását napelemek segítségével oldják meg. A hiányzó forrást az önkormányzatnak kell finanszíroznia.

– Ezzel a feltétellel is megvalósítjuk a meglévő 31 kW-os rendszerünk mellé az újabb 25 kW-os beruházást. Önkormányzatunk arra törekszik, hogy a megújuló energiák használatával csökkenjenek a költségeink, ezzel párhuzamosan pedig a környezetünket is óvjuk – mondta [namelink name="Radó Tibor"], Pitvaros polgármestere. Közzé adta, a következő lépés egy áramtermelő park létrehozása lesz, amihez minden adottsággal rendelkeznek, már csak a finanszírozásra kell megoldást találniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!