Makó és környéke

2016.08.19. 11:53

Mariska vitte bűnbe az olasz férfit - busszal csempészte a kábítószert

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal az olasz férfival szemben, aki közel másfél kilogramm marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A  vádlott 2016. április 4-én lépett be Románia felől, Nagylak határátkelőhelyen Magyarország területére egy spanyol autóbusz utasaként. Az M43-as autópálya makói szakaszán a busz utasait ellenőrizték. Az olasz férfi bőröndjében, a huzat alá rejtve két zsákban 15 db fóliába csomagolva kábítószergyanús anyagot találtak. Az eljárás során megállapították, hogy az 1400 gramm össztömegű növényi ágvégződések kannabiszt tartalmaznak, amely kábítószernek minősül. A kábítószer mennyisége a jelentős mennyiség alsó határát meghaladta, de nem érte el a különösen jelentős mennyiség alsó határát.


A Makói Járási Ügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja, amelyet behozott az ország területére. Bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!