Makó és környéke

2019.05.06. 21:03

Mások helyett fizetett Éva - Mit tehetünk, ha az udvari lakásban élők eldobják a csekket?

160 ezres hátralékot kellett kifizetnie egy makói olvasónknak az udvari lakásban élők helyett, mert nem volt körültekintő a vízmérőóra bekötésekor. Ez a pénz valószínűleg már elúszott, de a további tartozás halmozódását meg lehet előzni.

Szabó Imre

– A fizetésemből, aztán a nyugdíjamból vonták le azt a pénzt, amit a házamhoz tartozó udvari lakás lakói nem fizettek ki a szolgáltatónak – panaszolta szerkesztőségünkben a jelenleg már Földeákon lakó Bagaméri Éva. Elmondta: korábban Makón volt egy háza a Vásárhelyi utcában. Az ingatlan vízfogyasztása után eredetileg átalánydíjat fizettek, majd miután 2013-ban megcsináltatták a vízmérőórát, ez az ő nevére került. 2015-ben mellékvízmérő is készült, amely az udvari lakás fogyasztását méri, de azt is az ő nevére írták. 


A fogyasztás után érkező két csekk közül az egyiket mindig befizette, a másikat átadta az udvari lakásban élőknek, de mint utóbb kiderült, nem fizettek. Akkor érte a hidegzuhany, amikor már személyesen neki küldtek felszólítást. Itt hibát követett el, ugyanis nem olvasta el figyelmesen a levelet, nem fellebbezte meg, elismerte a tartozást. Ez időközben lejárt, de a mérőórák – bár már a házat eladta – továbbra is a nevén vannak. Az udvari lakásban élők nem hajlandók rendezni a tartozást. – Szerettem volna legalább annyit elérni, hogy szüntessék meg az udvari lakás vízszolgáltatását, hogy további fizetnivalóm ne legyen, de hiába – mondta.


Az Alföldvíz PR-iroda-vezetője, Diós Zsolt lapunknak az esettel kapcsolatban azt mondta, mellékvízmérő felszerelése esetén érdemes mellékszolgáltatási szerződést is kötni, így a társaság külön-külön készíti el az egyes lakóegységek számláját, ami megelőzi a vitás helyzeteket. Hozzátette: a szolgáltató hatásköre a bekötési vízmérőig terjed, az ezt követő házi bekötővezeték az ingatlan tulajdonosának felügyelete alá tartozik – ők ezért nem tudják azt megszüntetni.


(nyitó képünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!