Makó és környéke

2019.07.09. 01:23

Visszatérő vitakérdés: van-e elég pad a makói főtéren?

Makó - Tettünk egy kört, megszámoltuk, hogy hány pad van.

Munkatársunktól

Kényelmesek, és jó, hogy le vannak csavarral rögzítve, így biztosan a helyükön maradnak – vélekedett a nemrég megújult makói Csipkesor egyik padjáról a rajta ülő [namelink name="Tóth Sándor József"]. Azért szólítottuk meg, mert a makói főtér egyik időről időre visszatérő vitakérdése az, hogy van-e itt elegendő pad a környék lakóinak, főleg az idősebbeknek, illetve a turistáknak.


A főtéren tettünk egy kört, megszámoltuk, hogy hány pad van – leszámítva a szökőkút körülieket, hiszen azok épített padok. A csipkeházak oldalában 4 darabot találtunk, a Lordok házánál pedig 5 volt. Ez utóbbiakat nem a háztömbbel párhuzamosan, hanem az előtte lévő sétánynál helyezték el, szétszórva.

Fontos, hogy fagyit nyalva néha legyen hová leülni. Fotó: Szabó Imre

Fontos, hogy fagyit nyalva néha legyen hová leülni.

Fotó: Szabó Imre

Az egyik szökőkút körüli padon ülő [namelink name="Szűcs Judit"] közben megjegyezte nekünk: idős édesanyja azt panaszolja, hogy ha a Korzó felől jön, útközben le tud ülni megpihenni, de ha a cukrászda felől, akkor nem. – Érdemes volna a Csipkesornak ezen a felén is padokat kihelyezni – mondta. Városházáról származó információink szerint ez a közeljövőben megtörténik.


Egyébként a főtérnek vannak olyan részei, amelyek bővelkednek padokban. A Korona sétányon, az ottani fagyizó környékén például 9-et számoltunk össze – igaz, ezek nagy részét a cukrászda készíttette. De bőségesen van ülőalkalmatosság a főtérről a Hagymatikumhoz vezető sétányon is, szám szerint hat.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!