Makó és környéke

2019.08.30. 20:32

Önkéntesek szépítették meg a ferencszállási óvodát

Arra vállalkozott péntek délután a Continental makói gyárának csaknem húsz dolgozója, hogy szebbé teszik a ferencszállási óvodát: lefestik a kerítést, felújítják az udvari játékokat. Az önkéntes munka viszonzásaként a község polgármestere, Jani János meghívta a lelkesen dolgozó csapatot a jövő hét végén esedékes falunapra.

Szabó Imre

– Ez kell. Ha tudunk segíteni másoknak, akkor tegyük meg – mondta péntek délután a ferencszállási óvoda udvarán, ecsettel a kezében a gazdasági osztályon irodai munkát végző Simeonoff Szabina. Most volt először önkénteskedni. Ő történetesen ferencszállási, de azt mondta, természetesen másutt is szívesen beszáll hasonló munkába.

Szorgalmasan dolgoztak az önkéntesek a ferencszállási óvoda udvarán. Fotók: Szabó Imre

Szorgalmasan dolgoztak az önkéntesek a ferencszállási óvoda udvarán. Fotók: Szabó Imre

Pénteken a makói gyárból egy csaknem húsz fős csapat érkezett Ferencszállásra, hogy szebbé tegyék az intézményt és környékét. A munkához a festéket és az eszközöket a cég adta. A lelkesen, vidáman dolgozó önkéntes csapat lefestette a kerítéseket, padokat és az óvoda udvari játékait is. Közben a résztvevők kreatív hajlamaikat is kiélhették, ugyanis a kerítést díszítő üres ablaktáblák lefestése után virágokat pingálhattak közéjük. Ahogy láttuk, a társaság szorgalmas volt, a munka még késő délután is tartott.

A cég személyzeti igazgatója, Molnár András azt mondta, náluk az önkéntesség már régi hagyomány.

 

– Egy-másfél éve szoktunk hasonló feladatot vállalni Makón és a környező településeken, hiszen a dolgozóink között nem csak makóiak vannak. Van egy állandó csapatunk, amelyhez alkalmanként más dolgozók is csatlakoznak szerte az üzemből, különböző munkaterületekről

– avatott be a részletekbe, és azt is elárulta: a cégvezetést is képviselik hárman.

Az önkéntes munkát a cég ajánlotta fel a falunak, azt pedig a polgármester, Jani János kérte, hogy az óvoda udvarát szépítsék meg.


– Közmunkásunk már alig van, a nevelési év pedig a jövő héten kezdődik – indokolta a választást. Azt is megtudtuk tőle, hogy a falu nemcsak szavakban fejezi ki háláját a társaságnak. – Meghívtam őket, hogy a jövő hét végén, a falunapunkon legyenek a vendégeink, ünnepeljek velünk. Azt is szeretnék, ha beszállnának a bográcsos főzésbe, és ehhez annyi húst adunk, amennyit csak kérnek – tette hozzá.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!