Makó és környéke

2011.12.07. 20:03

Apja lefogta, fia ütötte a makói tanárt

Makó - Ököllel arcon ütötte tanárát egy diák hétfőn a makói Galamb József Szakképző Iskolában. A pedagógus 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával eljárást indított.

Munkatársunktól

Az ügyben az iskola vezetése közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe,  amit változtatás nélkül közlünk.

A Makói Oktatási Központ vezetése és tanári kara megdöbbent a Galamb József tagintézményében történt erőszakos cselekmény miatt, mert intézményükben még nem történt ilyen. A rendőrségi és az iskolai eljárás is folyamatban van, ennek lezárásáig nem kívánunk az ügy részleteiről nyilatkozni.

Az események kapcsán ki kell jelentenünk, hogy az iskola mindig nagy figyelmet fordított a tanulók előmenetelére, illetve arra, hogy a diákok megfelelő szakmai tudással és emberi tulajdonságokkal lépjenek ki az iskola falai közül. Tanulóink szülei pontosan tudják, hogy gyermekük – ha nehéz körülmények közül is jött –, jó kezekben van intézményünkben.

Pedagógusaink segítőkészsége, szaktudása elismerésre méltó, az elmúlt 5 évben sok felzárkóztatást, tehetséggondozást segítő, konfliktusokat kezelő, megoldó továbbképzésen vettek részt. A helyi vállalkozók több alapítványt hoztak létre és működtetnek éppen azért, hogy segítsék az itteni oktató-nevelő munkát. Sajnos az elmúlt időszak liberális oktatáspolitikája nevelési elveink érvényesítését akadályozta, a törvények és jogszabályok nem adták meg a pedagógusok számára a munkájukhoz elengedhetetlen védelmet és megbecsülést.

Iskolánk, ennek ellenére, messze a legtöbb országos versenyen elért eredménnyel büszkélkedhet a térségben, melyek hírértéke sajnos ritkán éri el a médiumok ingerküszöbét. A szakmai munkát ifjúság- és családvédelmi pedagógusok, illetve iskolapszichológus segíti. A Diákönkormányzat sok kiváló rendezvénnyel vesz részt a kulturált időtöltés formáinak népszerűsítésében.

Az erőszakos esemény körülményeinek vizsgálata még tart, de azt máris kijelenthetjük, hogy a portaszolgálat, a pedagógusok, segítő személyzet és a rendőrség is precízen tette a dolgát. Ennek következtében az iskola élete gyorsan visszatért a megszokott nyugodt kerékvágásba. Reméljük, hogy a média negatívhír éhsége nem fogja újra felkorbácsolni az indulatokat.

[namelink name="Horváth Zoltán"], igazgató
[namelink name="Farkas Éva"], tagintézmény-vezető

A rendőrség is közleményt adott kis a makói est kapcsán.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésével gyanúsít a Makói Rendőrkapitányság egy magyarcsanádi diákot és édesapját. A rendelkezésre álló adatok szerint hétfőn a délelőtti órákban az egyik makói középiskolában a tanintézmény 19 esztendős diákja és édesapja bántalmazta az iskola pedagógusát, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében kívánja az ügyet befejezni.

Korábban írtuk:

A rendőrség eljárást indított Makón közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt egy iskolai alkalmazott bántalmazása ügyében – erősítette meg lapunk információját Tuc[namelink name="zakov Szilvána"]. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Lapunk úgy értesült, hogy hétfőn bántalmazták a pedagógust a Makói Oktatási Központ tagintézményében, a Galamb József Szakképző Iskolában. Úgy tudjuk, hogy a tanár és 19 éves diákja között már korábban is volt konfliktus. Hétfőn egy ilyen vita után a diák behívta az édesapját az iskolába.

2009-ben történt
Makón 2009-ben két szülő bántalmazta Almási Pált, a Makói Általános Iskola igazgatóját. A rendőrség eljárást indított a szülők ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával. Lapunk információja szerint az első bírósági tárgyalást decemberben közepén tartják. Információink szerint az apa rárontott a pedagógusra, lefogta, a 19 éves fiú pedig ököllel arcon ütötte a tanárát. Tudomásunk szerint a pedagógusnak eltört az orrcsontja, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Lapunk úgy értesült, hogy az apa vietnami származású.

Kerestük az ügyben az iskolát, de [namelink name="Farkas Éva"] tagintézmény-vezető elhárította érdeklődésünket. Közölte: nem kívánnak nyilatkozni az ügyben. Így nem tudtuk meg, hogy a tanárverő diák ellen indult-e fegyelmi eljárás, lett-e még súlyosabb következménye cselekedetének, s azonnali hatállyal kizárták-e az iskolából. A bántalmazott pedagógus sem kívánt nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!