Makó és környéke

2019.06.14. 13:45

Az agrárinformatikáé a jövő Makón is

Befejeződött a makói Galamb-szakgimnáziumban az a képzés, amelynek révén az érdekelt pedagógusok elsajátíthatják, hogyan kell oktatni a korszerű, informatikai hátteret is alkalmazó gazdálkodást.

Munkatársunktól

Ezen szerte az országból 21 iskola 61 tanára vett részt, és közülük 51 tett sikeres vizsgát. A házigazda iskolából 15 pedagógus jelentkezett; ők valamennyien eredményesen vizsgáztak – tudtuk meg Horváth Zoltán igazgatótól.


Mint korábban megírtuk, a képzés célja egy mindenki számára, több nyelven is elérhető ingyenes oktatási tananyag, valamint egy szintén ingyenesen elérhető tankönyv, melyből a mezőgazdasági és agrár­gépész pedagógusok után a diákok is tanulhatnak majd. A kétéves programban az iskola hazai partnerei mellett cseh, macedón, skót és szlovák partnerintézmények vesznek részt. A Galamb-iskola minderre 85 millió forintos uniós támogatást nyert. A tanfolyam a Koronában nemzetközi konferenciával zárult, amelyen a külföldi partnerek képviselői is részt vettek.


Horváth Zoltán azt mondta, a makói szakgimnáziumban a mostani kurzus anyaga a jövőben része lesz a szakképzésnek, többek között fakultációk formájában.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!