Makó és környéke

2011.08.10. 21:01

Daniella, a vadászkürtös diákpolgármester

Makó - Vadászkürtösként országos versenyt is nyert már az új makói diákpolgármester, Szilágyi Daniella (Dencsy). Még nem tudja, hogy végül zenész vagy politikus lesz-e.

Szabó Imre

Ha netán elbóbiskolnának a képviselők a makói ifjúsági önkormányzat ülésén, az új diákpolgármester, a 16 éves [namelink name="Szilágyi Daniella"] (Dencsy) akár ébresztőt is fújhat – ugyanis vadászkürtös, méghozzá nem akármilyen. A hangszert 9 éves kora óta fújja, és tudásával, tehetségével már országos versenyt is nyert. Tagja a magán-zeneiskola koncertfúvós zenekarának, de játékát a városi ifjúsági fúvózenekar hallgatósága is élvezheti. Napi 2 órát gyakorol. A szomszédokat azért nem kell félteni: legtöbbször a zeneiskola épületében fújja. Hangszere egyébként nem csupán szép, de drága is, 150 ezer forintos értéket képvisel.

A makói diákpolgármester napi két órát gyakorol a vadászkürttel. A szerző felvétele

A makói diákpolgármester napi két órát gyakorol a vadászkürttel.
A szerző felvétele

Dencsy szeptemberben kezdi a középiskolát, méghozzá a József Attila Gimnázium most szerveződött zeneművészeti fakultációján (azért csak most lesz elsős, mert egy évet Németországban töltött). Azt még nem tudja, hogy a muzsikálás hobbi marad a számára, esetleg lesz belőle több is – most a politikusi pálya vonzza. Ám mint vérbeli muzsikus a diák- polgármesterségéhez köthető sikerek közt elsőként a nemrégiben tartott makói zenei fesztivált említi. Azt mondja, a rendezvényből szeretnének hagyományt teremteni, egyre színesebb programmal. S természetesen vannak tervei, de ezekről egyelőre nem beszélt – inkább megfújta a vadászkürtöt a fotózás kedvéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!