Makó és környéke

2011.10.17. 20:22

Elkészült az első Makó-kártya

Makó - Elkészült az új fürdőbe 50 százalékkal olcsóbb belépőt, valamint más helyi kedvezményeket biztosító Makó-kártya első példánya tegnap. Eddig 400-an jelezték igényüket a főtéri Tourinform-irodában.

Szabó Imre

Bankkártyára hasonlít, még mágnescsíkkal is ellátták, és aki kitöltött adatlappal, az előre egyeztetett időpontban igényli, néhány perc alatt megkaphatja – ez a Makó-kártya, amelyet a város minden lakója ingyen kérhet. Mint korábban megírtuk, ötlete az új makói fürdő kapcsán merült fel, az önkormányzat ugyanis megígérte, hogy a helyben élők fél áron válthatnak majd ide jegyet. Eredetileg ennek igazolására találták ki, időközben azonban más kedvezmények igénybevételére is alkalmassá tették – csatlakozott a rendszerhez például 19 helyi kereskedő, vállalkozó, aki a kártya felmutatóinak 5–15 százalékos kedvezményt vagy gyűjthető pontokat ad vásárláskor. Hasonló egyébként a megyében jelenleg csak Szegeden van.

Az első kártya.  A szerző felvétele

Az első kártya. A szerző felvétele
Az első Makó-kártyát [namelink name="Buzás Péter"] polgármesternek állították ki a Tourinform-irodában, aki elmondta: az új fürdőbe a teljes árú belépő a kártyával hétköznap 1100, hétvégén 1200 forint lesz, azaz nagyjából ugyanannyi, mint most – a makóiak tehát önköltségi áron használhatják majd. Az 50 százalékos kedvezmény természetesen a többi jegyfajtára és a bérletekre is vonatkozni fog. Tervezik azt is, hogy a makóiak különböző önkormányzati szolgáltatásokat is kedvezménnyel vehetnek igénybe a plasztiklap révén. Így például a turistáknál olcsóbban válthatnak belépőt az operettfesztiválra és más rendezvényekre. A kártya bevezetése egyébként 1,7 millió forintjába kerül az önkormányzatnak.

A főtéri Tourinform-irodában ma és holnap a városközpont átépítése miatt áramszünet lesz, ezért szünetel a kártyák kiadása is, ezt követően azonban folyamatosan fogadják az igénylőket. Eddig közel 400-an jelezték, hogy kérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!