Makó és környéke

2012.03.13. 16:19

Geocaching, avagy hív a természet

Makó - A tavaszi Napsütés a szabadba csalogatja az embert - a geoláda vadászokat is. Makó körüli kincskereső körútunk célpontja ezúttal Csikóspuszta, a Blaskovics kriptakápolna. <br>

Sipos István

Legutóbb Makó belvárosában kerestünk kincsesládát, ezúttal túracipőt húztunk és a szabadban vadásztunk geoládára.

A geocaching.hu weboldalon találunk egy rövid bemutatót arról, hogy mire számíthatunk kis túránk során. Induljunk is el. Makóról autóval 15 perc alatt elérjük a tájékoztatóban megadott pontot, innen gyalog indulunk tovább a kriptát rejtő kis erdő felé.

Geocaching Csikóspusztán - GALÉRIA


A környék tele van állatok megfigyelésére alkalmas magaslessel, ezek egyikére akár fel is mászhatunk. Az erdőbe érve madarak csicsergése fogad bennünket, majd az ösvényen befelé haladva korhadt fatörzsek, mohás fatuskók és ég felé nyúló hatalmas fák között egyszer csak elénk tárul egy igazán impozáns építmény - az enyészet mardosta kriptakápolna -, ami miatt elkalauzolt bennünket a ládát rejtő.

A kápolna körbejárása után keressük is meg a kincsesládát! Magunk GPS-t ugyan nem vittünk magunkkal, de a segítő leírás, és a képek alapján könnyen sikerült megtalálnunk a rejtekadó kis facsoportot. A láda tartalmaz egy tájékoztatót, hogy mi is az, amit találtunk.

Geocaching Csikóspusztán - GALÉRIA


A mellékelt logfüzetbe pár köszönő szó kíséretében akár a megtalálás időpontját is bejegyezhetjük. Nem mellékesen a ládácska is tartalmazza a jelszót, mellyel a megtalálást a weboldalon bejelenthetjük. Néhány kisebb ajándékot találtunk még a dobozban, amelyek közül egyet elhoztunk emlékbe, és egy másikat hagytunk ott cserében.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!