Makó és környéke

2011.11.09. 21:42

Magyarcsanádon megint nem ürítik a kukákat

Magyarcsanád - Ahogyan a nyáron, ismét abbamaradt a lakossági szemétszállítás Magyarcsanádon – az ok megint a felhalmozódott díjhátralék. Hasonló problémával küzdenek a királyhegyesiek is, ahol ugyanaz a cég a szolgáltató. <br>

Munkatársunktól

Sajátos módját választotta a tiltakozásnak egy ismeretlen magyarcsanádi lakos amiatt, hogy immár hetek óta nem szállítják el a felhalmozódott lakossági hulladékot a faluból: egy fekete nejlonzsáknyi használt felnőtt pelenkát rakott az alpolgármester, [namelink name="Farkas János"] kukája mellé, amely ugyancsak megtelt már szeméttel. Farkas János azt mondja, naponta keresik az emberek a kukaürítések elmaradása miatt, sokan már égetik, ami égethető a hulladékból.

A községben a nyár végén egyszer már előfordult ugyanez. Akkor a szolgáltató arra hivatkozott, sok a kintlévősége, az önkormányzat meg arra, érvényes szerződésük van, ráadásul a lakosság nagy része előre kifizette az egész éves díjat. Akkor kompromisszumot kötöttek: a polgármesteri hivatal szigorúbb díjbehajtást ígért, a társaság pedig újra elkezdte a szállítást. Ennek most vége szakadt. Információink szerint a közeli Királyhegyesen is szünetel a szemétszállítás.

Farkas János alpolgármester saját megtelt kukájánál, ahová tiltakozásként használt pelenkát hozott valaki. A szerző felvétele

Farkas János alpolgármester saját megtelt kukájánál, ahová tiltakozásként használt pelenkát hozott valaki. A szerző felvétele
A magyarcsanádi polgármester, Guba István azt mondta, hiába keresik az erre szerződött céget, illetve magát a vállalkozót, elérhetetlen: nem veszi fel a telefont, vagy a titkárnője üzen mindössze annyit, hogy nem ér rá. December 31-ével egyébként is lejárna a Laczi és Fiai Településszolgáltató Kft. szerződése, az önkormányzat most azt próbálja elérni, hogy az új szolgáltató már december 1-jével vegye át a területet, emellett bírósághoz készül fordulni.

A díjhátralék az ok

A lakossági hulladékszállítást végző röszkei társaság vezetője, [namelink name="Laczi Zoltán"] lapunknak azt mondta, azért maradtak el az ürítések, mert akkora lakossági hátralék halmozódott már fel, amekkora lehetetlenné teszi a szolgáltatás folytatását. A hátralékok behajtása, majd továbbutalása az önkormányzat feladata volna, valamennyit ebből teljesítettek is, de ez csupán töredéke a teljes összegnek. Megerősítette, hogy Királyhegyesen is hasonló a helyzet, mint Magyarcsanádon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!