Makó és környéke

2015.01.01. 10:55

Makón született az ország első újévi babája

Makói az ország első babája 2015-ben: Rácz Péter Rikárdó 0 óra 1 perckor született császármetszéssel – a csöppség és édesanyja egészségesek.

Szabó Imre

– Az orra az enyém de egyébként teljesen az apjára hasonlít. A természetét is örökölte: nyugodt – jellemezte az újév legelső babáját, Rácz Péter Rikárdót a boldog édesanya, Ráczné Nagy Szilvia. Az édesapa, [namelink name="Rácz Péter"] büszkén mosolyogva annyit tett ehhez hozzá: az volt minden álmom, hogy fiam is legyen, és gyönyörű szép a kisfiam!

Az ország idei első újszülöttje a makói kórházban jött világra császármetszéssel 0 óra 1 perckor, 3370 grammal és 49,5 centiméterrel. A szülés komplikációktól mentes volt, mind a baba, mind az édesanya jól vannak, egészségesek –tájékoztatta lapunkat a szülést levezető orvos, [namelink name="Kovács Krisztián"].

Fotó: Szabó Imre

Rácz Péter Rikárdó, 2015 első babája és boldog szülei
A szerző fotója

A császármetszésre azért volt szükség, mert az anyukának már volt egy ilyen szülése. Nem időzítették a baba érkezését az újév első pillanataira: egyébként január 6-ára volt kiírva, de Szilveszter napján, este 11-kor megkezdődtek a fájások. Az édesapát egy barátja hozta be a hír hallatán. Bár apás szülést szeretett volna, erre végül a műtét miatt nem kerülhetett sor. Így, mint mesélte, a folyosón izgulta végig a szülést. Az apróságot egyébként nem tervezték, de nagyon örülnek az érkezésének. A kisfiút 3 lánytestvér várja otthon, Makó-Rákoson.

Megtudtuk: az édesapa a közelmúltban szerzett nehézgép-kezelői végzettséget, egyébként közmunkásként dolgozik a makói önkormányzatnál. A 23 esztendős édesanya háztartásbeli, a gyerekekkel foglalkozik otthon. Az ország első babája várhatóan 4-5 nap múlva kerülhet haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!