Makó és környéke

2011.11.27. 21:14

Program a drog, a cigi és a szesz ellen

Makó - Az országos médiába is bekerült nemrégiben Makó azzal, hogy a városban civil ellenőrzést tartottak tanítási időben a kocsmákban. Nem voltak ittasak a diákok, de az iskolából lógtak. Az önkormányzat úgy döntött: programot indít pedagógusok, szülők, diákok bevonásával a dohányzás, az alkohol- és drogfogyasztás, az internetfüggőség vagy például a fiatalok közötti erőszak megelőzésére.

Szabó Imre

A közoktatási osztály vezető helyettese, [namelink name="Sipos Márta"] elmondta, neves előadók részvételével akadémiát szerveznek a szülőknek, hogy felismerjék, ha gyerekük veszélyben van. Segítenek a tanároknak is hagyományos pedagógiai konferenciákkal. A fiatalokat pedig meg akarják hökkenteni sokkoló, figyelemfelkeltő rendezvényekkel, sőt akár a közösségi oldalakon terjedő kisfilmek segítségével is. A város a diák-önkormányzati képviselők közreműködésére is számít, és várja a szülők ötleteit, javaslatait – a közelmúltban például fórumot rendezett a Kálvin téri iskolában.

A polgármester, [namelink name="Buzás Péter"] a program finanszírozásáról elmondta: ha kell, az önkormányzat a saját zsebébe nyúl, de megpróbál pályázati pénzeket is elnyerni erre a célra. Emlékeztetett: a térfigyelő kamerák vagy például a belépésjelzők beszerzésére is áldozott a város – ez a program jóval kisebb, néhány milliós kiadást jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!