Makó és környéke

2015.07.05. 21:03

Vasparipák randevúja

A vajdasági Oromhegyesről érkezett Hegedűs István keltette a legnagyobb feltűnést saját készítésű, különleges, háromkerekű, nyújtott kormányú járművével a hétvégi makói nemzetközi motoros találkozón.

Szabó Imre

Lapunknak büszkén mondta: egy 1200-as bogárhátú Volkswagen alvázát és motorját leszámítva minden a saját ötlete és keze munkája rajta. 5 éve kezdte a munkát, másfél éve jár vele, 8-10 litert fogyaszt, és óránként 120-130 kilométert tud megtenni, de mint mondta, ez nem gyorsasági motor; ezen az ember a mező illatát is érzi – fogalmazott. A kék csodát a szombati, várost átszelő felvonuláson is tapssal, ujjongással fogadták a makóiak.

Különleges és szép vasparipákból egyébként nem volt hiány a 15., jubileumi találkozón az Aradi utcai fesztiválterületen. A szervező Sweet Freedom Motorosklub vezetője, Kiss Attila lapunknak elmondta, a kétnapos rendezvényre bő háromszáz vendég jött el szerte az országból, sőt a határokon túlról Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból is érkeztek sokan.

Hegedűs István büszke saját készítésű motorjára. Fotó: Szabó Imre

Hegedűs István büszke saját készítésű motorjára. Fotó: Szabó Imre
A programot látványos bemutatók, koncertek színesítették, még sztriptízműsor is volt, a hőségtől tartókat pedig a hasonló fesztiválokon kötelező jéghideg sör mellett két, szalmabálákból és fóliából kialakított medence tudta hűsíteni. Sokan sátrakkal érkeztek, közülük jó néhányan Makóról vagy a környező falvakból, családostul – sátorozni, rockzenét hallgatni és a pompás motorok nyergébe ülni ugyanis fiatalnak és idősnek egyaránt jó szórakozás.

Címkék#Makó#motor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!