Mórahalom és környéke

2019.06.19. 11:38

3 év és 11 hónap kitartó nyomozás után rendőrkézen az ékszertolvaj

Csaknem négy évvel a bűncselekmény elkövetése után, kitartó nyomozás eredményeként azonosították a szegedi rendőrök azt a szerb állampolgárt, aki társával 2015-ben kirabolt egy mórahalmi ékszerboltot.

delmagyar.hu

A bűncselekmény 2015. július 21-én késő délután történt a homokháti városban. Két férfi rontott rá az ékszerbolt alkalmazottjára. A nőt megkötözték, majd mintegy 31 millió forint értékű ékszerrel és készpénzzel elmenekültek a helyszínről.


A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a Nemzeti Szakértő és Kutató Intézet Genetikai Szakértői Intézetével együttműködve azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szerb állampolgárt, akit az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján az ellenőrzést végző határrendészek a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen 2019. június 17-én elfogtak.


A férfit a rendőrök jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének és személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és előterjesztést tettek a Szegedi Járási Ügyészségen letartóztatásának indítványozására. A rendőrök a férfi bűntársát még keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!