igazságtalan

2020.10.09. 11:30

Suárez napokig sírt a Barca miatt

Luis Suárez szerint korábbi klubja, az FC Barcelona igazságtalanul bánt vele, és – mint elárulta – napokig a könnyeivel küszködött, mielőtt megérkezett új labdarúgócsapatához, az Atlético Madridhoz.

Atletico Madrid's Uruguayan forward Luis Suarez gestures during the Spanish league football match SD Huesca against Club Atletico de Madrid at the El Alcoraz stadium in Huesca on September 30, 2020. (Photo by Pau BARRENA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pau Barrena

A 33 esztendős támadó csütörtökön góllal járult hozzá az uruguayi válogatott, Chile elleni 2–1-es hazai sikeréhez, míg új klubcsapatában duplázott bemutatkozó bajnoki mérkőzésén.

Suárez 2014-ben a Liverpooltól érkezett Barcelonába, 13 trófeát nyert a katalán gárdával, közte négy spanyol bajnoki címet és 2015-ben a Bajnokok Ligáját. Hat év alatt 198 találatával ő lett a gránátvörös-kék klub történetének harmadik legeredményesebb játékosa.

„Nem viseltem túl jól a helyzetet amiatt, ahogy intézték az egészet. Napokig a könnyeimmel küszködtem a kialakult szituáció miatt”

– fogalmazott a Barcelonában létszámfelettivé vált játékos, akivel az új tréner, Ronald Koeman telefonon közölte, hogy nem számolnak vele a csapatban. Suárez ugyanakkor azt mondta: el kell fogadnia, hogy ez a korszak lezárult.

Hozzáfűzte: nem lepődött meg rajta, hogy a katalán klubikon,

Lionel Messi korábban a nyilvánosság előtt állt ki mellette, és élesen kritizálta a Barcelona vezetőségét azért, ahogy uruguayi barátjával bánt.

A hatszoros aranylabdás argentin a közösségi oldalán két hete leszögezte: furcsa lesz más mezben látni Suárezt és pályára lépni ellene. Messi egyébként a klubtörténet egyik legfontosabb játékosának nevezte az uruguayit, és szerinte nem ennek megfelelően zajlott az elválás.

„De igazság szerint ezen a ponton már semmin sem lepődöm meg” – fogalmazott Messi, aki nyáron maga is kis híján elhagyta a klubot. Igaz, ő önszántából távozott volna, ám erre – elsősorban a szerződésében foglalt 700 millió eurós kivásárlási ára miatt – nem volt lehetősége.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában