Labdarúgás

2021.07.14. 09:24

Rui Patrício az AS Romához szerződött

Az AS Roma labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Rui Patrício, a portugál válogatott első számú kapusa.

A portugál Rui Patrício kapus melegít a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának elsõ fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. június 15-én.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A 33 éves játékos a Wolverhampton Wandererstől érkezik az olasz fővárosi klubhoz.

A rómaiak 11,5 millió eurót fizetnek érte, de a megállapodás több olyan záradékot is tartalmaz, amely a teljesítményhez és az elért eredményhez kötődik.

Rui Patrício szerződése három évre, 2024. június 30-ig szól – számolt be róla az AS Roma honlapja.

„A Roma egy nagy klub és új kihívást jelent a számomra, izgatottan várom, hogy itt is kipróbáljam magam és segítsem az egyesületet a céljai elérésében”

– idézte őt az oldal. A kapus hozzátette: trénere, a szintén portugál José Mourinho a világ egyik legjobbja, és már nagyon várja a vele való közös munkát.

A 2016-ban Európa-bajnok, 97-szeres válogatott játékos 2006 és 2018 között a lisszaboni Sportingban futballozott, azóta pedig az Wolverhamptonnál.

Borítókép: a portugál Rui Patrício kapus melegít a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2021. június 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában