Az olaszok ellen sem játszik Varga Dénes

2024.02.06. 12:21

Varga Zsolt szövetségi kapitány töretlenül bízik a világklasszis játékosban

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a románok felett aratott magabiztos, 15-8-as győzelemmel kezdte meg szereplését a dohai világbajnokságon, de az igazi erőpróba még csak most következik férfi pólósaink számára. Az Olaszország elleni csoportmeccs előtt az is eldőlt, hogy a tizedik világbajnokságára készülő olimpiai bajnok Varga Dénesre továbbra sem számíthat Varga Zsolt szövetségi kapitány.

MW

Varga Dénes az olaszok ellen sem játszik még

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A magyar válogatott ugyan sok hibával, helyenként viszont szép játékkal diadalmaskodott Románia felett. A magyar csapathoz betegsége miatt egyelőre nem csatlakozott az olimpiai bajnok Varga Dénes, mellette pedig Pohl Zoltán maradt ki a 15 fős keretből. Ekkor még sokan bíztak benne, hogy az FTC 36 éves klasszisa hamarosan csatlakozhat társaihoz az olaszok elleni csoportrangadón – írta meg az Origó

A bizalom jele 

Olaszország elleni meccs nagy jelentőséggel bír, mivel az első hellyel együtt közvetlenül a nyolc közé jutás lesz a tét. Így nagy szükség lett volna a rutinos klasszisra, de Varga Dénes az első után a második mérkőzését is kihagyja a világbajnokságon – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

Varga Zsoltnak szombaton, már a vb helyszínén, a technikai értekezleten lett volna lehetősége arra, hogy betegségre hivatkozva módosítsa a benevezett keretet, de a szövetségi kapitány nem így tett. 

Pedig akadt volna helyettes, többek között két olyan játékos (Molnár Erik, Vigvári Vendel), akik a nyáron tagjai voltak a vb-aranyérmes csapatnak. Túlzott kockázatvállalásnak is tűnhet, hogy a kapitány kitart Varga Dénes mellett, pedig nem. Sőt, ez inkább a bizalom jele a magyar edzőtől a rutinos játékosa felé, mivel a torna később szakaszában nagy szükség lehet még a „Dumi” becenevű pólósra. 

Újra be kell építeni a csapatba 

A magyar válogatott vezére két hete, a Franciaország elleni felkészülési mérkőzésen még szerepelt, ám már múlt hét szerdán sem edzett együtt a többiekkel, és azóta már a második meccsét hagyta ki a tornán. 

Nyilván, miután az elmúlt napokban nem mehetett vízbe, nem edzhetett és nem dolgozott a csapattal együtt, ezt a következő napokban pótolni kell 

– mondta Varga Dénesről a Románia elleni nyitómeccsünk után Varga Zsolt. 

Sokat hagyott ki, és a sérülésveszély miatt is azt gondolom, hogy sokkal fontosabb, hogy beépítsük újra őt a csapatba

– folytatta a szakvezető. A magyar pólóválogatott azzal a céllal vágott neki a tornának, hogy minimum a legjobb négy közé jut majd, s ha ezt teljesíti, akkor hat vagy hét mérkőzést vív a vb-n, attól függően, hogy a csoportban az első vagy a második helyen végez, tehát kell-e nyolcaddöntőt játszania vagy sem – írta meg a Magyar Nemzet.

Varga Dénes ebből a hat vagy hét meccsből kettőt biztosan kihagy. A Románia és Kazahsztán elleni találkozónak persze nincs különösebb súlya, úgy is kalkulálhatunk, hogy négy vagy öt fontos meccsből csak egyen nem szerepel majd. De ne tekintsünk ennyire előre: ha a magyarok megverik az olaszokat, akkor Varga Zsolt csapata csoportgyőztesként közvetlenül a negyeddöntőbe jut. Ott már talán bízhatunk Dumi visszatérésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában