Ország-világ

2007.01.02. 15:19

Nem törlik el a 13. havi nyugdíjat

Az év első napjától 6,2 százalékkal emelkedik a családi pótlék, de nő még a gyed, a gyes és a nyugdíj összege is. A kormány az évre 152 feladatot tűzött ki célul, ezek között nem szerepel a 13. havi nyugdíj eltörlése – közölte a kormányszóvivő.

Január elsejétől 6,2 százalékkal emelkedik a családi pótlék összege, ami a családoknak havonta 700-900 forint többletet jelent, a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelők esetében ez az összeg 1200-1300 forint havonta – közölte Danks Emese. Hozzátette: január elsejétől 7,2 százalékkal nő a gyed összege, a gyes pedig 26 830 forintra emelkedik.

A nyugdíjakról szólva Danks Emese úgy elmondta, az év első napjától négy százalékkal emelkednek. Kérdésre válaszolva közölte, a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban nem tervez módosítást a kormány.

A kormányszóvivő szólt a kormány első féléves munkatervéről is. Mint mondta, az egyensúly, a reform és a fejlesztés áll a kormány 2007-es első félévi munkatervének középpontjában; a munkaterv, amelyet a kabinet tavalyi utolsó ülésén fogadott el, 152 feladatot tartalmaz.

A 152 feladat közül Danks Emese megemlítette a közoktatási és felsőoktatási törvény módosítását, a közszférában dolgozók jogviszonyát, a termőföldről szóló törvény módosítását, a tudományt és az innovációt, a regionális önkormányzatok és a többcélú társulások továbbfejlesztését, a szociális ellátást, illetve a kis-, illetve középvállalkozások fejlesztését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában