Ország-világ

2007.02.26. 15:19

A volt győri kórházigazgató kilépett az orvosi kamarából

Kilépett az orvosi kamarából dr. Bugovics Elemér patológus-citopatológus főorvos, a megyei kórház korábbi főigazgatója. Ezt szerkesztőségünknek is megküldött levélben tudatta a szervezet elnökével.

Indoklása szerint az orvosi kamara nem hallatta hangját, és nem határolódott el a Hódmezővásárhelyen elhangzott kórházi orvosigazgató kijelentésétől, mely így hangzott: „Ha ezt a törvényt Gyurcsány Ferenc, Molnár Lajos miniszter és Horváth Ágnes államtitkár nem vonja vissza, törvény előtt kell felelniük népirtás miatt. Ezért a népirtásért annyi börtön jár ezeknek a gazembereknek, hogy műanyag bilincs is el fog rohadni a kezükön.”
Bugovics Elemér sajnálatosnak és mélységesen felháborítónak nevezte, hogy az orvosi kar egyik tagja ilyen megnyilatkozásra ragadtatja magát. Hozzátette továbbá, hogy „sem a politikai pártoknak, sem az orvosszakmai érdek-képviseleti szervezeteknek, egyesületeknek nincs rendszerszerű, érdemi reformkoncepciójuk, nincs rendszerbe foglalt elképzelésük az orvosszakmai megfelelés feltételeiről, a szerkezetváltás-kapacitás-finanszírozás-emberi erőforrás egymástól elválaszthatatlan kapcsolatrendszeréről, s mindezeket tetézve mellőzték (...) a közvetlen érdemi egyeztetéseket az érintettekkel (...) és így elkerülték a szembenézést az egészségügyi szolgáltatók valós költségeivel. Az ismétlődő bajok forrása, gyökere abban és ott keresendő, hogy a tényleges költségek térítése nem történik meg. Egy-egy mozaikszerű vagy a rendszerből térben és időben kiragadott problémamegoldás nem reform, hanem a dolgok statikus átrendezése” – állapítja meg levelében a volt kórházigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában