Ország-világ

2007.05.14. 16:19

Tömegverekedést akadályoztak meg a rendőrök Edelényben

Vascsövekkel, karókkal felfegyverzett családok tömegverekedését fékezték meg a rendőrök a Borsod megyei Edelényben. Az összetűzésben két ember nyolc napon túl gyógyuló töréses sérülést szenvedett, egy férfit pedig szúrt sérüléssel vittek kórházba.

Csoportos garázdaság miatt indított eljárást a kapitányság négy verekedő ellen, akik hozzátartozóikkal együtt még május 11-én este Edelény Finke városrészében vascsövekkel, karókkal felfegyverkezve több alkalommal is összeverekedtek – ismertette a részleteket Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Két verekedőt kellett töréses – 8 napon túl gyógyuló –, valamint egy férfit 8 napon belül gyógyuló szúrt sérülése miatt kórházba szállíttatni – tette hozzá.

A családok közötti tömegverekedés megakadályozása érdekében a szomszédos kapitányságokról is rendőröket kellett irányítani az edelényi Gárdonyi utcába, a további rendbontások megfékezésére Bódvaszilasról, Sajószentpéterről, és Miskolcról érkeztek rendőrök.

Az előállításokat követően olyan információ is felmerült, hogy az egyik sértetti kör rokonsága Sajóbábonyból Edelénybe érkezik, és újabb hozzátartozók indulnak Szendrőből is „revansot venni", ezért az edelényi rendőrkapitányság megerősített közterületi szolgálatot szervezett és rendelt el a területen.

Az átcsoportosított rendőrök jelenlétének köszönhetően sikerült megfékezni az indulatokat, további intézkedésekre nem került sor – közölte a szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában