Ország-világ

2008.04.23. 12:36

KSH: csökkent itthon a kiskereskedelmi forgalom

Kis mértékben visszaesett a forgalom a magyarországi kiskereskedelemben: februárban 2 és fél, 2008 első két hónapjában pedig összesen 2, 7 százalékos volt a csökkenés az előző évhez képest.

Leginkább a nem élelmiszert árusító boltok forgalma lett kisebb, februárban a csökkenés mértéke elérte ezeknél a 4 százalékot - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal szerdán nyilvánosságra hozott gyorstájékoztatójából.

Az élelmiszert árusító üzletek forgalma januárban és februárban összesen 1, 6, ezen belül februárban 0, 8 százalékkal maradt el a 2007-es szinttől. Azokban a boltokban, amelyekben nem élelmiszert árulnak, az év első két hónapjában 3, 8 százalékos forgalomcsökkentést regisztráltak, februárban pedig 2 tized százalékkal többet. Leginkább az illatszert, gyógyszert, könyvet, újságot, papírárut és más iparcikket kínáló üzletek adatai lettek rosszabbak a tavalyi év azonos időszakához képest.

A kiskereskedelmi boltokban és a csomagküldő hálózatoknál 2008 februárjában összesen 417 milliárd forint értékű árut forgalmaztak itthon - olvasható a tájékoztatóban.

Ezek is érdekelhetik