Ország-világ

2008.08.29. 18:31

Dönteni kell a helyi népszavazás időpontjáról Gádoroson

Egy héten belül dönteni kell a helyi népszavazás időpontjáról a Békés megyei Gádoroson - erről Jámborcsik László, a népszavazás egyik kezdeményezője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

Közölte, a helyi képviselőtestület előtt augusztus hetedikén jelentették be, hogy a helyi népszavazás elrendeléséhez szükséges aláírások összegyűltek. A testületnek így 30 napon belül ki kell írnia a referendumot, amely eldönti, a település folytassa-e vagy hagyja abba a befektetésnek szánt üdülő építését az erdélyi Szovátán.

A faluban tavasszal kezdeményeztek aláírásgyűjtést a helyi népszavazásról. A kezdeményezők azt szeretnék, ha a falu lakói döntenének arról, hogy az önkormányzat építsen-e üdülőt az erdélyi Szovátán.

A félkész nyaraló eddig több mint 20 millió forintba került, befejezéséhez további 50 millió forint kell, amit csak hitelből tud fedezni a falu. Az önkormányzat szerint az üdülő jó befektetés, a népszavazást kezdeményezők viszont azt állítják: helyben kell elkölteni a pénzt a nehéz anyagi helyzetben lévő településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában