Ország-világ

2014.08.06. 15:54

Bedrogozott, és kirabolt férfiakat egy magyar nő Grazban

Tudatmódosító cseppekkel (K. O. cseppek) elkábított férfiak kirablásával gyanúsít egy 46 éves, magyar állampolgárságú nőt az osztrák rendőrség.

Az APA osztrák hírügynökség szerdai jelentése szerint eddig két ilyen esetet sikerült bizonyítani, de a nő további tíz, hasonló módon elkövetett rablást vallott be.

A magyar gyanúsított, aki korábban prostituáltként dolgozott Grazban, július 13. óta előzetes letartóztatásban van. Egyik áldozata ismerte fel a grazi főpályaudvaron, és a rendőrségre vitte.

Az eddig bizonyított két bűncselekmény úgy történt, hogy a Susi vagy Susa néven bemutatkozó nő a pályaudvar környékén egy-egy férfit megszólított, és tőlük egy éjszakára szállást kért. A K. O. cseppek segítségével azután, amelyeket észrevétlenül vendéglátói kávéjába vagy sörébe cseppentett, elkábította a gyanútlan férfiakat. Ezután kirabolta őket, bankkártyájukat is magához véve.

A kábító cseppeket a nő - elmondása szerint - egy budapesti piacon vásárolta. A tudatmódosító szer egyáltalán nem volt veszélytelen: az egyik, 61 éves áldozatát egy hétig kórházban kezelték, annyira rossz állapotba került.

A magyar nő által okozott kár euróban is öt számjeggyel írható le.

Ezek is érdekelhetik